Tam mı yoksa çeyrek miydi?

Demek ki sayın Cumhurbaşkanına Covit 19 tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağının neleri kapsadığını açıklamak, Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu da yüzde 30’u açlık sınırında yaşayan 16 milyon insanı 18 gün boyunca bakmak kalmıştı.

Ki haklıydılar da, çünkü sen kalk 81 milyon insanı bir çırpıda aşılat, işsizliği bitir, ekonomiyi uçur, pandemi sürecini mükemmel bir şekilde yönet, covit 19 vakası olmadığı için hastenelerde yan gelip yatan doktor ve sağlık çalışanlarının maaşını öde, o da yetmiyormuş gibi bir de sağlığımızı düşünerek ülkeyi çeyrek kapatanlara 18 gün boyunca bize kim bakacak de. 

Hem ne alakaydı ki!

Sanki lebalep kongrelerdi bu ülkenin 60 bin vaka sayısına ulaşmasına sebep olan. Hem 81 vilayetten kongreye gelen insanların hep bir ağızdan 3 Kulhuvallah 1 Elham okuyarak salona girmesiyle virüsün nasıl kaçtığını hepimiz görmedik mi? Hatta virüsün kaçarken kusura bakmayın Bay Kemal başaramadım gönderdiğiniz parayı iban’ınıza iade edeceğim demedi mi? 

Mesela; Ekonomi haleyi ruhiyemiz o kadar iyiydi ki her ay 5 kilo et yemekten zengin hastalığına yakalanıp topluca GUT’lanmıştık.


 

Bildiğin zengindik yani;

Daha çeyrek kapanma açıklanır açıklanmaz sadece doğal afetlerde ortaya çıkıyor diyerek günahını aldığımız 10 liralık Kızılay’ın zatı şahane Başkanı değil miydi? Diyarbakır’ın, Tekirdağ’ın, Mardin’in, Gaziantep’in, Artvin’in en ücra köylerine yaşayan, bu ülkede yevmiye ile çalışan, bir o kadar işsiz olup evine ekmek dahi alamayan insanlarımız için et ve gıda dolu tırları yola çıkaran. 

Ama ne de olsa “yaratılanı yaratandan ötürü seviyorlardı” ve sırf bu yüzdendi sevdikleri yaratılanlarla kamyon tepelerinde patates ve soğan çuvallarıyla ile hatıra fotoğrafı çektirmeleri. 

Sormak yasaktı belki ama biz yine de dişimizden tırnağımızdan artırdığımız 128 milyar doları bulamayan, deprem vergisi altında toplanan paraların hesabını veremeyen, Kızılay’a yaptığımız yardımların nereye gittiğini dahi bilmeyen bu toplumu kuru ekmeğe muhtaç edenlerin iftar vakti geldiğinde hangi vicdanla “niyet ettim Allah rızası için bugünkü orucumu açmaya” dediğini aslında merak etmiyor da değilim.

Peki neden çeyrek kapanma!

Çünkü tam kapanma dediğin; “hastalık haricinde” toplumu ekonomik ve sosyal açıdan tam olarak kapatmak anlamına gelir. Yani hiçbir işyerinin çalışmadığı, hiç kimsenin evinden dışarıya çıkmadığı, sadece günlük ihtiyaçlarını karşılamasına sınırlı ölçüde izin veren bir uygulama olmalıyken bizim tam kapanmamız normal hayatta olduğu gibi insanları iç ve dış mekanlarda karşılaştırıyor, bir araya getiriyor ve temasta bulunmamıza imkan sunuyor olmasıydı. 

Bu arada; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın, 18 günlük çeyrek kapanma için 232 bin 351 aileye 100 milyon TL'lik destek paketi hazırlayan Sayın Başkanımızın 81 milyon Türk halkı adına Saray’a bir adet ramazan kolisi göndermesini rica ediyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01