Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Tarih 23 Ekim 2018

Mesut Üner ismini ilk defa kesin aday olarak bu tarihte ilan etmişiz. Görünen köyün kılavuz istemediği noktasında net cümleler kurmuşuz. İşte o köşe yazımızdan bir kaç cümle;
"Ben kendi fikrimi beyan ediyorum. AK Parti'nin Adayı yüksek bir ihtimalle Mesut Üner'dir." 
"Ancak görünen o ki, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Mesut Üner adaylığı garantilemiş. Hemen hemen herkes "Mesut Üner Aday" cümlesini sarf ediyor ise bu iş bitmiş demektir. Telaffuz çok önemli.  2014'te yaşanan sürpriz eğer ki yine yaşanmaz ve Savaş Barutçu ismi yine sahneye çıkmaz ise Üner'İn adaylığı garanti gibi." 
"Geçmişte aday olan yada aday adayı olan isimlere de pek fırsat verilmeyeceği apaçık ortada yahu! Bugün bana göre AK Parti'nin en iyi vereceği karar Mesut Üner'in adaylığıdır." 
Tüm bu cümleleri 23 Ekim 2018 tarihli köşe yazımızda dile getirmişiz. Bildiğimiz bir şeylerin olduğunu noktasını es geçen arkadaşlara da pek bir şey söylemek istemiyorum.
Neyse gelelim bundan sonra ki süreçte yaşanacak olanlara...
Şimdiden sonra AK Parti'nin Çatalca'da Belediyeyi alabilmesinin ikinci adımı İlçe Başkanının İsmidir. Evet! Aynen öyle. İlçe Başkanının kim olacağı gerçekten çok önemli. Eğer ki Mesut Üner'in de dediği gibi " Muhammet Aykın" ismi ilçe başkanlığına getirilir ise bu tepki doğuracaktır. Muhammet Aykın'ın şahsiyeti ile ilgili kimsenin bir sıkıntısı yok, ama ilçe başkanı noktasında bu görevi yerine getiremeyeceği bir çok partili tarafından dile getiriliyor.
Neyse İlçe Başkanının hangi kıstaslarda olacağını yine genel merkez belirleyecek.
Ve gelelim 17 tane aday adayına!
Biliyorsunuz AK Parti'de Belediye Başkan Aday Adayı sayısı 17 idi. Hiç birisi adaylığa layık görülmedi.
Şimdi bu 17 kişi faal bir şekilde sizce Mesut Üner'İn Belediye Başkanı olması için çalışır mı? 
Hep dediğim gibi, gelecek günler bizlere ne getirecek hep birlikte göreceğiz.
CHP Çatalca'yı verir mi?
İYİ Parti'nin İstanbul İlçelerinden Üsküdar ve Çatalca'yı istediğini sağır sultan bile duydu. Sizce CHP Çatalca'yı İYİ Parti'ye verir mi? Bütün ilçelerde alınan oylar bazında baktığımız zaman İYİ Parti'nin Çatalca'yı istemesi normal. Yüzde 15 üstü alınan bir oy var genel seçimde. Ve tabi Meral Akşener fonksiyonu da.
İYİ Parti İlçe Başkanı Niyazi Uyar "Biz aday çıkartacağız" diyor. Peki diyelim ki bazı il ve ilçelerde olduğu gibi İYİ Parti Çatalca'da CHP'ye rağmen de aday çıkartabilir mi? Bugüne kadar da hiç bir şekli ile meclis üyeliği noktasında herhangi bir pazarlığın da söz konusu olmadığını dile getiriyor.
Bu satırlardan bir daha dile getirmek istiyorum ki, bu seçimin belirleyici partisi İYİ Parti olacak Çatalca'da!
Birincisi ya CHP aday çıkartmayacak İYİ Parti'ye verecek Çatalca'yı... Ya İYİ Parti aday çıkartmayacak desteğini CHP'ye verecek, ya aday çıkartacak AK Parti karşısında oyları bölerek AK Parti'nin Çatalca'da seçimi kazanmasına vesile olacak.
Yani her halükarda İYİ Parti bu seçimin 1 Nisan şakasıdır!
Hepinize yeni yılda sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. Allah neyi istiyorsanız bu sene sizlere misli misli versin.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi