Tarih kahramanları yazar korkakları değil!

Kaleme alırken zorlandığım yazıyı 36 şehidimizin her damla kanını, annelerin döktüğü gözyaşlarını ve ağıtları taa ciğerimden his ederek yazdım.

Bugün 28 Şubat’ı ikinci kez yaşamış olmanın acısını yaşıyoruz.

Post modern darbenin yıl dönümü ile beraber yüreğimize 33 tane Mehmetçiğimizin acısı düştü.

Ne demiş bir şehit annesi "Pişen helva sizin ocağınızda pişmediği sürece tadı size hep tatlı gelir."

O helvanın ne kadar acı olduğunu en iyi ocağın sahibi olanlar bilir.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, şehit yakınlarına sabırlar diliyorum.

36 askerimizin geride bıraktığı yetim çocuklar, dul eşler, gözü yaşlı anne, babalar ve kardeşler

"Şehitler ölmez aşıklar ölmez." demiş. Biliyoruz ki,

ölen bedenler değil umutlar, hayaller, yarınlar ve yarım kalan hayatlardır.

Bir Anne düşünün imkan varmı ki evladını gözünün nurunu unutsun, bir baba düşünün veliahtım dediği gözünden sakındığı evladı yok artık onun için gece ile gündüz arasında ne fark kalır. Bir çocuk düşünün artık baba diyemeyecek sarılamayacak sırtını verebileceği bir Çınar ağacı atası olmayacak. Okulda sokakta düğünde acı ve tatlı hiçbir günde babası artık yanında değil. Bir kız evladı düşünün ağladığında babasına koşamayacak, gelin olduğunda telli duvaklı bir yanı hep eksik kalacak.

Düşünün o baba yok artık!

Bir eş düşünün evinin direği yıkılmış, yüreğine ateşler düşmüş. Hayatı dert ortağı artık olmayacak kaç gece dayanır ki buna o ev yuva olmaktan çıkıp harabeye dönüşür. Yüce Allah hepsine sabırlar versin.

Şimdi tüm bunlara sebebiyet veren sadece Suriye ve Esed dersek yanlış olur bence. Çünkü o madalyonun birde arka yüzü var. Suriye’yi bu hale getirmek ve oradaki pastayı yani petrolü ve yer altı kaynaklarını paylaşmak için sırtlan gibi bekleyen ABD ve Rusya var.

Suriye müslüman bir ülke Irak’ta öyle değil mi?

Şöyle bir bakınca uzaktan görüyoruz ki hep olan müslümanlara oluyor. Ölen hep biziz tarih sahnesinden çok geride kaldık bizim atalarımızın dünya sahnesinde sözleri bile ülkeleri ürkütmeye yeterdi tekrar tarih sahnesinde yerimizi tekrar almalıyız. Bunun içinde gerekiyorsa en büyük bedelleri ödeyeceğiz.

Ama artık bir İslam Birliği kurulmalı biz sırtımızı ABD veya Rusya’ya veremeyiz bunlardan bize dost olmaz!

Arakan, Somali, Irak, Suriye, İran, Arabistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Kosova gibi... 65 ülkeye bölünen Osmanlı gibi yine yeniden tarih sahnesinde yerimizi almamız. için tek bilek tek yürek olmalıyız.

Artık yeter!

Suriye’de göç eden kimler bir bakın en başta ölüm yolculuğuna çıkan çocuklar değil mi!

Denizlerde boğulan hep bebekler kadınlar değil mi?

Kadınlar çocuklar eyvallahta gençler eli silah tutan Suriyeliler nasıl kaçıyor esaret altında kalmayı kabul ediyor anlamak imkansız. Gönder çocuklarını, kadınları, yaşlıları sonra savaşın gerekiyorsa vatanınız için. Siz kaçarken hiç birşey almadınız belki ama dün 33 ailenin evindeki neşeyi çaldınız, yarınlara olan umutlarını çaldınız. Oysa vatanım vatanım diyen sizler olsaydınız bugün herşey farklı olabilirdi. Ama olmadı!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi