Tek adaylı il kongresinden tek adaylı kurultaya doğru…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. Olağan İstanbul İl Kongresi gerçekleşti.

Haliç Kongre Merkezi’nin ana salonunda değil, bahçesinde kurulan çadırda gerçekleşen kongre mekânındaki bu afiş bu durumu anlatır cinstendi: “Bu mekânda şaşaadan, israftan uzak bir kongre yapmak mümkün.”

Salonun yan taraflarında, “İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar” sloganı ve Canan Kaftancıoğlu’nun fotoğraflarıyla birlikte şu cümleler dikkat çekiyordu: “Öfke, yoksulluk, kaygı, ümitsizlik sona erecek. Umudun öyküsünü yazacağız. Halkla birlikte halk için”, “Yeni bir siyaseti hep birlikte inşa edeceğiz. Hayallerimizin dahası var”, “İşsizler, beyaz yakalılar, işçiler, stajyerler, öğrenciler, memurlar… Dayanışacağız, Örgütleneceğiz, Birlikte dönüştüreceğiz!”

Çarşaf liste önerisi reddedildi

Kongrede, çarşaf liste yerine blok liste ile seçime gidilmesine birçok delege tepki gösterdi. Prof. Tolga Yarman ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, çarşaf liste olması gerektiğini savundu. Ali Şeker, "Çarşaf liste olmazsa parti tabanı mahallerde bölünür" dedi. Blok liste oy çokluğuyla divanda kabul edildi.

Kaftancıoğlu rakip istemiş!

Canan Kaftancıoğlu: “2 yıl önce İstanbul nefes alacak, Türkiye nefes alacak demiştik. Bu kongrede de ‘İstanbul nefes aldı, şimdi Türkiye nefes alacak’ diyoruz” şeklinde başladığı konuşmasında şunlara yer verdi:

"İlk başkanı olduğum andan ilk günden itibaren. Sahici ve samimi bir şekilde örgütümle hep beraber. Örgütümle beraber hiçbir şey saklamadan bir süreç yürüttük. İlkeli ve ahlaklı siyasetin nasıl yapıldığını CHP örgütleri tarafından İstanbul'a göstermeye çalıştık. Kongreler süreci başladığı andan itibaren hep şunu söyledik; Bugün de söyleyeceğim, hep söyleyeceğim. Kongreler demek yarış demek. Demokrasinin olduğu her yerde demokratik yarışlar olur. Ve olmalıdır da.

Bana sorarsanız olması gereken, olsaydı daha güzel olacak. Şu anda 2-3-4-5 ne kadar çok o kadar kıymetli. Keşke adaylarla yarışabiliyor olsaydık. Çok adaylı bir kongreyi kendi adıma arzu ettim."


İmamoğlu’ndan 23 Haziran vurgusu

Kongrede konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; ”23 Haziran'da İstanbullular, güçlü görünenler ne yaparlarsa yapsınlar bu kadim şehirde adalet isteklerini yeniden ilan etmekle kalmadılar. Aynı zamanda seçimde; adaletsizliğe, yalana dolana geçit vermeyeceklerini bir kez daha ve dünyanın taaa öbür ucundan duyulacak şekilde gösterdiler. Bir kez daha diyorum ama aslında bir kez değil, tam 806 bin kere daha gösterdiler." dedi.

Cemal Canpolat listede!

Kaftancıoğlu’na kongrede rakip olacak diye günlerce ismi geçen eski il başkanı Cemal Canpolat ‘kurultay delegesi’ olarak listede yer aldı. CHP Silivri eski ilçe başkanı Abdullah Yıldırım ve Silivri eski belediye başkanı Özcan Işıklar, Şinasi Öktem zamanının il yöneticisi Ali Muhittin Tığlı da ‘kurultay delegesi’ oldular. Öte yandan DİSK 2Nolu Şube Başkanı Adil Çiftçi, CHP Silivri eski yönetim kurulu üyesi Av.Ender Unutan ise CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu üyesi oldu. CHP Silivri eski ilçe başkanı Sema Göçengil yönetim kurulu üyesi olurken Canan Kaftancıoğlu'nun listede Silivri'ye özel bir yer ayırdığı gözlerden kaçmadı.

Parti Programı başka bahara kaldı

CHP’nin 37'inci Olağan Kurultay tarihi belli oldu.

CHP Parti Meclisi'nin aldığı karara göre 28-29 Mart 2020 tarihinde Ankara'da yapılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarafından yayınlanan CHP 37. Olağan Kurultay Çağrısı’nda, 37’inci Olağan Kurultayın, 28-29 Mart 2020 tarihlerinde saat: 10:00’da, Ankara Spor Salonu’nda toplanacağı hatırlatıldı.

Kurultay Gündemi’nde, daha önce yetişirse yer verileceği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu güne kadar üst üste gelen seçimler ve parti içi çekişmeler yüzünden hayata geçiremediği Parti Programı değişikliğine yine yer verilmedi. Hazırlıkları artık bitme aşamasına gelen Parti Programı için, 2020 yılının sonbaharında Program Kurultayı yapılması gündemde.

CHP Üyesi Ali Özbek’ten Kılıçdaroğlu’na mektup

Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir çok üye ve mensuplarından zaman zaman parti üst yöneticilerine gönderdikleri mektupların örnekleri bize de ulaşıyor.

Onlardan birisini seçerek tüm bu yönde düşünen üyeler adına sizlerle de paylaşıyorum.

CHP Çatalca üyelerinden Ali Özbek’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderdiği mektupta bakalım bir üyenin partisi adına eleştirileri ve serzenişleri neler:

Sayın Genel Başkanım, siz Ankara'dan İstanbul'a ‘hak - hukuk - adalet’ diye yürüdüğünüzde size çok inanmıştık . Taa ki 39 ilçe başkanı ile yapılan toplantıda ‘bizim İstanbul'da başarılı bir il başkanımız var, bu başarısından dolayı Canan Kaftancıoğlu ile yola devam etmekten yanayız, kesinlikle kavga ve gerginlik istemiyorum’ diyene kadar.

Anladığımız şu ki sizin bu anlayışınızdan dolayı bizler Çatalca, Silivri ve benzeri yerlerde yerel seçimleri kaybettik. Oysa örgüt kesinlikle sizin adayınız olan Cem Kara’yı istemiyordu. Size ve Canan hanıma yazdığım mektuptan hiçbir geriye dönüş olmadı ve seçimi kaybettik.

Yani bana biat edin, biz kimi diyorsak ona oy verin diyorsunuz. Bırakın örgüt kendi göbeğini kendi kessin, bakın o zaman başarılar gelecektir. Sizden yer makam isteyenlere deyin ki örgütten icazet alın gelin. Bizler artık dayatılan aday değil çalışıp kazanan örgüt içinde seçilen aday istiyoruz. CHP tabanının özlediği ve önemsediği yönetimler, ahbap çavuş ilişkisi ile değil, tamamen çalışarak, örgütün onayını alarak göreve gelen yönetimlerdir…. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi