5 Kasım'da başlıyor! Netflix, gerçek zamanlı yayın yapacak

5 Kasım'da başlıyor! Netflix, gerçek zamanlı yayın yapacak
Dijital içerik üreticisi Netflix, televizyon kültürünü bırakamayan kullanıcıları için "Direct" uygulamasını devreye alıyor.

Dünyaca ünlü dijital içerik platformu Netflix, "Direct" ismiyle geleneksel yayın yapan bir sistemi Fransa’da test etmeye başladı. Platform, gerçek zamanlı yayın yaparak kendine uygun içerik bulamayan kullanıcıların, üyeliklerini devam ettirmelerini sağlayacak. 

FRANSA'DA TEST EDİLİYOR 

Tech Crunch'ın haberine göre "Direct" özelliği yalnızca Fransa’da belirli sayıda bir izleyici grubuyla test edilecek ve izleyicilere önceden hazırlanmış Netflix içerikleri gerçek zamanlı olarak sunulacak.  

Webtekno'ya göre Netflix’in 9 milyon kullanıcısının bulunduğu Fransa dijital yayın platformunun en önemli pazarlarından biri konumunda ancak Fransa’da geleneksel biçimde televizyon izlemek de popülaritesini korumaya devam ediyor.  

TELEVİZYON KÜLTÜRÜ ORTADAN KALKMADI

Binlerce içerik arasından iyi bir film veya dizi seçmekte zorlanan kullanıcıların varlığı, geleneksel televizyon izleme alışkanlıklarının henüz ortadan kalmadığına da işaret ediyor.  

Özellik ilk etapta yalnızca web sürümü üzerinde çalışıyor. Yani aboneler mobil uygulama veya televizyon uygulaması üzerinden bu özelliğe ulaşamayacak.   

5 KASIM'DA BAŞLIYOR 

5 Kasım’da Fransa’nın belirli bölgelerinde test edilecek özelliğin test alanının Aralık’ta genişletilmesi planlanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.