Cebinizdeki tehlike GetContact! Kullanmadan önce iki kez düşünün

Cebinizdeki tehlike GetContact! Kullanmadan önce iki kez düşünün
Tekonoloji dünyası son günlerde GetContact isimli bir rehber servisi sağlayan uygulama ile meşgul. Kullananlar ve kullanmayanlar olarak ikiye ayrılan gruplar GetContact hakkında tartışıyor. Program yüksek derecede tehlike içeriyor. Telefonunuza indirmeden önce bu haberi okumanızda ve bilinçlenmenizde fayda var.

Her geçen gün yeni bir aplikasyonun hayatımıza girdiği teknolojide son olarak GetContact patlak verdi. Milyonlarca kişinin bilgilerini kendi insiyatifleriyle programa aktarması istenen uygulamada kaydedilen verilerin güvenliği ve paylaşımı konusunda tereddütler mevcut. Kişilerin farklı telefonlarda nasıl kaydedildiğini gösteren bir rehber hizmeti verdiği iddia edilen GetContact ücretsiz olarak indirilip kullanılabiliyor.
 

GetContact nasıl çalışıyor?


Öncelikle iOS ve Android işletim sistemli telefonlarınıza kendi marketinizden uygulamayı indiriyorsunuz. Ardından kaydınızı yaptıktan sonra GetContact kişilerinize erişim sağlamak istiyor şeklinde bir soru geliyor. Eğer onaylarsanız listeniz olduğu gibi programa yükleniyor ve cep telefonunuzdaki belki de 1000 kişinin de bilgileri kayıt altına alınıyor.

getcontact

Bu programlara yasaklama getirilmişti


Geçtiğimiz günlerde gelen şikayetler üzerine harekete geçen Kişisel Verileri Koruma Kurulu, kişilerin açık rızalarını almaksızın isimden telefon numarası veya telefon numarasından isim sorgulanması şeklinde rehberlik hizmeti veren sitelere yaptırım uygulamıştı.

kişisel verileri koruma kurumu

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre; Çeşitli uygulamalar, internet siteleri veya sosyal medya hesapları üzerinden kişisel verileri toplayarak bu verilen paylaşımını sağlayan, isim sorgulandığında telefon numarası bilgisine, telefon numarası sorgulandığında da isim bilgisine erişme ve başkalarının telefon rehberinde nasıl kayıtlı olduğunu öğrenme gibi konularda hizmet veren birçok uygulamanın ve internet sitesinin gereken kanunlara uymadığı ve durdurulması gerektiği bildirildi. Karara göre bu uygulamayı veren birçok uygulama durdurulmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.