Ekşi Sözlük yazarına soruşturma | mukemmeligindayanilmazhafifligi isimi kullanıcı kimdir

Ekşi Sözlük yazarına soruşturma | mukemmeligindayanilmazhafifligi isimi kullanıcı kimdir
Dün Yeni Zelanda'da cuma namazı sırasında gerçekleşen katliamı öven bir mesaj yazan Ekşi Sözlük yazarı hakkında inceleme başlatıldı. Peki mukemmeligindayanilmazhafifligi isimi kullanıcı kimdir? İşte detaylar...

Dün Müslüman dünyasını derinden yaralayan bir saldırı gerçekleşmiş ve Yeni Zelanda'da 49 kişi şehit düşmüştü. Bu esnada Ekşi Sözlük yazarlarından bir kişi yazdığı yorumla herkesi şoke etmişti. Katliamı öven kullanıcı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldığı öğrenildi.

İç geçrimiş!
Binlerce kişinin her gün yorum yazdığı bir platform olan ve düşüncelerini aktardığı Ekşi Sözlük'teki bir yorum kamuoyunun gündemine düştü. Mukemmeligindayanilmazhafifligi rumuzlu kullanıcı, "Videoyu izlerken keşke Türkiye'ye gelip bu cuma günü camiileri temizlese diye iç geçirdim" diyerek bu katliama destek verdi. Bunun ardından da herkes mukemmeligindayanilmazhafifligi isimi kullanıcı kimdir? sorusunu soruyor.

Hesap kapatıldı
Ekşi Sözlük, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından terör saldırısını öven kullanıcısının hesabının nefret söylemi sebebiyle kapatıldığını açıklamıştı.

Ekşi Sözlük tarafından yapılan açıklamada; "Yeni Zelanda'da camiye saldırı başlığına yazılan kabul edilemez bahse konu entry, birkaç dakika içerisinde fark edilerek aynı dakikalar içerisinde silinmiş, entry'i yazan kullanıcının hesabı ise nefret söylemi sebebiyle kapatılmıştır. Konuyla ilgili emniyet birimleri tarafımızla iletişime geçmiştir, yasal süreç işlemektedir" denildi. (SABAH)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.