Facebook ve Instagram çöktü mü? Neden açılmıyor

Facebook ve Instagram çöktü mü? Neden açılmıyor
Bir milyardan fazla kullanıcısı bulunan Facebook ve Instagram'a akşam saatlerinden itibaren erişim sağlanamıyor. Bu sebeple de kullanıcılar Facebook çöktü mü, Instagram çöktü mü gibi sorular soruyor. İşte yanıtı...

Hayatın önemli bir parçası haline gelen sosyal medyanın iki yapıtaşı Instagram ve Facebook'a giriş sağlanamıyor. Ayrıca mesaj göndermek, sohbet etmek, fotoğraf paylaşmak ya da yazı yazmak gibi aktiviteler de gerçekleştirilemiyor. Bireysel kullanıcılar kadar şirketleri de yakından ilgilen durumla ilgili olarak henüz açıklama yapılmadı. Instagram ve Facebook'a neden girilemiyor? sorusu günü en çok sorulanları arasındaki yerini aldı.

FACEBOOK VE INSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

İki sosyal medya platformuna da şu an giriş yapılamıyor. Pratikte iki site de çökmüş olarak değerlendirilebilir ancak bu sadece kesinti gibi gözüküyor. Büyük bir ihtimalle server kaynaklı. Herhangi bir hack saldırısı üzerinde pek yoğunlaşılmıyor bu tür erişim problemlerinde. Sorun hakkında iki uygulama için de açıklamayı beklemek en doğrusu. Her gün milyonlarca tıklama alan ve en çok kazanan sitelerden ikisi olan Facebook ve Instagram'a giriş en kısa sürede başlayacaktır.
 

INSTAGRAM NEDİR?

Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması. Ekim 2010’da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram’ın da dahil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkanı tanımıştır.

Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında sosyal medya devi Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı.Facebook’a satılmadan önce 30 milyon kullanıcısı olan Instagram’ın Eylül 2017 itibarıyla 800 milyon kullanıcısı bulunmaktadır.20 Haziran 2018’de San Francisco'da düzenlenen etkinlikte Instagram’ın 1 milyar kullanıcı sayısına ulaştığı açıklandı ve yeni nesil televizyon IGTV tanıtıldı.


FACEBOOK NEDİR?

Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal ağ. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine alan Facebook, iki ay içerisinde Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı.

İlk sene içerisinde de; Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm okullar Facebook’ta mevcuttu. Üyeler önceleri sadece söz konusu okulun e-posta adresiyle üye olabiliyordu. Daha sonrasında da ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı.

11 Eylül 2006 tarihinde ise Facebook tüm e-posta adreslerine, bazı yaş sınırlandırmalarıyla açıldı. Kullanıcılar diledikleri ağlara; liseleri, çalışma yerleri ya da yaşadığı yerler itibarıyla katılım gösterebilmektedirler. Ayrıca Facebook, dünyanın en fazla ziyaret edilen sitelerinden biridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.