Google Adsense ve Adwords kapanacak mı? Web site sahipleri endişeli

Google Adsense ve Adwords kapanacak mı? Web site sahipleri endişeli
Rekabet Kurulu'nun Google hakkında açtığı soruşturma sonrasında web site sahipleri para ödedikleri ve kazandıkları departmanlar olan Adwords ile Adsense hizmetlerinin kesileceği konusunda endişeye sahip. Peki şimdi ne olacak? İşte detaylar...

Türkiye ile ABD arasındaki yaptırım kararının ardından Google'a soruşturma başlatılması sonrasında çeşitli sorular da arka arkaya geldi. Bunlardan en dikkat çekeni ise Adwords ve Adsense üzerine olanıydı.

Google Adwords; Web site sahiplerinin kendi alanlarını istedikleri kelimelerde ve kriterlerde arama motoru üzerinde yayınlatması hizmetini sağlıyor.

Google Adsense ise minimum 200 lira olmak üzere yayınlanan reklamların bir ay sonra verildiği para departmanı.

Şirketin ülkemizde vergi ödememesinden kaynaklı olarak başlatılan soruşturma sonrasında ne karar verileceği merak ediliyor.

Rekabet Kurulu şu açıklamayı yapmıştı;
"Google'ın genel arama pazarındaki hâkim durumunu kötüye kullanarak çevrimiçi alışveriş hizmetleri pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 18.07.2018 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak;
— Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.,
— Google International LLC,
— Google LLC,
— Google Ireland Limited

Daha önce de birçok internet sitesi vergi ödemediği için erişime kapatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.