Google eklentilerinin çoğu kullanılmıyor

Google eklentilerinin çoğu kullanılmıyor
Google'ın geliştirdiği ve dünyanın en yaygın kullanılan web tarayıcısı olan Chrome, yayınlandığı ilk günden bu yana sade tasarımıyla dikkat çekerken, Chrome için geliştirilen eklentiler sayesinde pek çok farklı amaçla da kullanılabiliyor. Ancak Extension Monitor tarafından yayınlanan rapora göre bu eklentilerin büyük kısmı kullanıcıların umrunda değil.

Chrome Web Mağazası bünyesinde bulunan eklentiler, 1.23 milyar kurulumla 188.620 eklentiye sahip olsa da, eklentilerin büyük kısmını oldukça az sayıda kullanıcı kullanıyor. Bu eklentilerden sadece 13'ü 10 milyonun üzerinde indirilme sayısına sahip.
Chrome için geliştirilen eklentilerin yüzde 87'sinin indirilme rakamı binin altında kalırken, yüzde 50'si ise 16 kez bile Chrome'a yüklenmemiş durumda.
Eklentilerin yüzde 10'u ise henüz hiçbir kullanıcı tarafından indirilmedi. 
Chrome'un en çok ilgi gören eklentileri ise şöyle: Google Translate, Adobe Acrobat, Tampermonkey, Avast Online Security, Adblock Plus, Adblock, uBlock Origin, Pinterest Save Button, Cisco Webex, Grammarly for Chrome, Skype, Avast SafePrice ve Honey.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.