Google News ile sitenize ziyaretçi yağdırın!

Google News ile sitenize ziyaretçi yağdırın!
Bir haber sitesine sahipseniz sizi en iyi şekilde tanıtacak olan varlık, ziyaretçilerinizdir. Sitenize trafik sağlayabilecek en iyi kaynaklardan biri de Google News (Haberler). Peki Google News nedir ve nasıl kayıt olunur? Sitenize ziyaretçi çekmenin yolları burada.

Dünyada her geçen gün sayısı daha da artan küçük, orta ve büyük haber sitesi mevcut. Sayılarıyla birlikte rekabetin de yükseldiği internet ortamında her web sitesine trafik çekmenin yani ziyaretçi sağlamanın yolları aranıyor. Bunun için en doğal ve sizi sonuca götürecek yollardan biri Google News (Haberler sekmesi). Google News nedir? diye sorarsanız eğer, oluşturduğunuz içeriğe dakikalar içerisinde indexlenmesini ve okuyucuların web sitenize gelmesini sağlar. Aynı zamanda sizi otorite olarak gördüğü anlamını da taşır.

Google News'e nasıl başvuru yapılır?
Sitenizi açtınız, belirli bir süre geçti (3 ay öneriliyor). Özgünlüklerinden emin olduğunuz ve trafiğinize güvendiğiniz web sitesi için öncelikle partnerdash.google.com adresine gmail hesabınızla giriş yapmanız gerekmektedir. Bu maili unutmayın. İlerleyen zamanlarda size lazım olacaktır. Buradan 'News (Haberler)' sekmesine tıklayın.

google news başvuru

Açılan sayfada mülkiyeti sizde olan (Googole Search Console'da doğruladığınız) web siteleri yer alacaktır. Eğer siteler görünmüyorsa farklı bir adres ile giriş yapmışsınız demektir. 'Haberler Dizinine eklenme isteğinde bulunun' seçeneğine basınız.

google news başvuru
Açılır pencere tarzında bir ekran belirecek. Burada sitenize ait bilgileri, haber portalınızın amacını, kategorilerini, ülkesini ve diğer detayları doldurmanız gerekiyor. Şunu hatırlatmakta fayda var. Kategorileri belirlerken en güçlü bölümlerinizi ekleyiniz. Kabul edildikten sonra yeni kategoriler ekleme şansınız var. En güçlüleri eklemenizi tavsiye ederim.

google news başvuru

Haber siteniz hakkında sekmesinde detaylı bir anlatım yapmanızı öneririm. Kendinizi iyi bir şekilde anlatmanız gerekir ki Google da size o oranda önem versin. Geri kalanı sitenizin durumuna göre doldurabilirsiniz. Formu bitirdikten sonra takribi 2 hafta beklemeniz gerekiyor. Bu süreçte içerik eklemeye devam etmelisiniz. Aynı kararlılıkla ve sadakat ile editörlüğü sürdürün. Cevap olumsuzsa eğer 60 gün sonra tekrar başvuru hakkınız oluyor.

Google News başvurusu için gerekenler

Özgün yazılım: Haber sitesine sahipseniz yazılımınız ya da temanız basit bir görünüme sahip olmamalı. Ücretli yazılımlarla birlikte ücretsiz scriptler için yazılan temalar işinizi çok rahat görür. Web sitemizde TE Bilişim yazılımı kullanmaktayız ve her yönüyle Google News uyumludur. Wordpress kullanmak isteyenler için de yine pek çok haber teması bulunmaktadır. Aynı zamanda haberleriniz için eklediğiniz görseller de yine özgün bir tasarımla oluşturulmalı.

Künye bilgileri: Web sitenizin mutlaka iletişim ve künye bilgileri girilmeli. Ayrıca kişilere dair bilgilerin doğru olması gerekmektedir. Google bu konuda da haber sitelerinden şeffaflık beklemektedir. Örnek olarak gazetemizin künye ve iletişim sayfalarına göz atabilirsiniz.

Orijinal içerik: Siteniz muhakkak benzersiz haberlerle ilerlemelidir. Kopyala yapıştır ile girilen haberlerin Google nezdinde pek önemi yok. Boşuna zamanınız ve paranız gitmesin.

google news

Google News'e kabul edilen internet siteleri ne yapmalı? Nasıl ziyaretçi çekilir?

İlk önce kendinizle gurur duyun. Google tarafından markalaşmış bir web sitesine sahipsiniz. Her ne kadar index alıp sayfalar oluştursa da Haberler sekmesinde bulunmak gurur okşar. Bununla birlikte para kazandırır, cebinizi de doldurur. Sizi otorite görmesiyle adınıza da itibar katar. Tabi bunları olumlu yönde kullanmak gerekiyor. Aynı başlıklarla oluşturulan haberlerden özellikle uzak durmanızı önererek neler yapmanız gerektiğine geçiyorum.

- Para hayalini kurmayın: Yukarıda size para kazanacağınızı söyledim ancak o öyle hemen olmuyor. Sistemdeki rekabet çok acımasız. Spor gazetelerinin yemek programı haberi yaptığı günlere geldik. Artık bu halde ortam. Otorite siteler ne yazık ki bunlardan faydalanarak birçok sektördeki içeriğe el atmaya başladı. Benzersiz içerikler üretmeye devam edin. Sizi doğru yol kurtaracak.

- Google News garanti vermez: Yazdığınız her haber Google News'te çıkacak diye bir kural yok. Bazen uğraştığınız, emek verdiğiniz konular çıkmayabilir ama iki cümlelik haberiniz yerini alır. Her haber değerlidir.

- Tekrar konular yazmayın: Yine yukarıda belirttiğim gibi aynı başlıklarla içerikler üretmeyin. 'Hotmail hesabı oluştur' ile ilgili bir haber yaptıysanız bir gün sonra yine aynı başlığa sahip bir içerik üretmeyin. Kopyala yapıştır ile aynı şekilde girilen içerikler sebebiyle ban yiyebilirsiniz.

- Paranoyak olun: Nereden ne çıkarabilirim, hangi haberi takla attırıp orijinal hale getirebilirim diye kafa patlatın.

- Güncelliği kaybetmeyin: Sosyal medyayı ve gündemi takip edin. Özellikle Twitter’da Tweetdeck’i haber kategorilerine göre gruplandırıp ekranınızda açık tutun.

- Bunları atlamayın: Belirli konulardaki içerikleri muhakkak girin. Örnek olarak haftalık vizyona giren filmler. Haklarındaki özetleri gerekiyorsa izleyin ve kendiniz yazın.

Bol ziyaretçili ve kazançlı günler
Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.