Günümüz meslekleri tarih olacak

Günümüz meslekleri tarih olacak
Yönetim Bilişim Sistemleri Lisansı’nı tamamlamakla birlikte çeşitli kamu kuruluşlarında 11 yıl görev yapmasının ardından edindiği tecrübelerle Bilgi İşlem Yöneticisi olarak profesyonelleşen Emrah Yüksel, günümüz mesleklerinin yakın gelecekte tarih olacağını söyledi .

Yüksel, geliştirdiği yeni tekniklerle çeşitli platformlar aracılığıyla 500'den fazla konu üzerine eğitim vererek 2 milyonu aşan izlenme oranlarıyla da bu alandaki ilklere imza atıyor. Her gün gelişen ve hızına yetişemediğimiz teknoloji sayesinde bugün bir çoğumuzun mesleğinin yakın gelecekte tarih olacağı tezini de ortaya atan ve eğitim sisteminin de gelişen teknolojiye göre değişime uğrayacağını söyleyen Yüksel “Bugün bile öğrenciler artık teknolojinin sağladığı imkanları sonuna kadar kullanarak mekandan bağımsız bir şekilde diledikleri konuda eğitimlere anında, hızlı ve güncel bir şekilde ulaşabiliyorlar” dedi.

Zaman sıkıntısına çare oluyor
Web Yazılım Uzmanlığı eğitimleri kapsamında 9 bin 500 öğrenciye eğitim veren Emrah Yüksel, bu alandaki çalışmalarını ise şöyle özetledi. “Bugün yaptığımız mesleklerin bazıları bundan 20-25 yıl önce hayal bile edilmiyordu. Teknolojinin ivme kazanması ile birlikte artık geleceği öngörerek 20-25 yıl sonra yine şuan yaptığımız mesleklerin tarih olması muhtemel. Örneğin eğitim sektörü, geçmişte kurs deyince aklımıza gelen sınıf ortamı, kara ya da beyaz tahta ve masalarda oturan öğrenciler artık teknolojinin sağladığı imkanları sonuna kadar kullanarak, mekandan bağımsız olarak diledikleri konuda eğitimlere anında, hızlı ve güncel bir şekilde ulaşabiliyorlar. Bu hem bilginin daha erişilebilir hale gelmesini sağlıyor hem de bireylerin eğitime vakit ayırma konusunda zorlandıkları zaman sıkıntısına çare oluyor” diye konuştu.

jquery

En başarılı isimlerden biri
Yüksel; Udemy.com üzerinde yayınladığı Web Yazılım Uzmanlığı Eğitimleri ile yeni nesil eğitim teknolojilerini kullanarak 5 ay gibi kısa bir sürede farklı konularda 9 bin 500 öğrenciye eğitimler verdi ve bu başarısını 2017’de Udemy’nin en başarılı 3 eğitmeni arasına girerek taçlandırdı. Web Yazılım Uzmanlığı Eğitimleri kapsamında PHP, JAVASCRİPT, JQUERY, BOOTSTRAP 4 gibi konularda 100 saatin üzerinde eğitimi bulunan Emrah Yüksel öğrencilerinin derslerden memnun kalarak tavsiye olarak etrafına yaymaları ile daha önceden hiç bir programlama ve yazılım bilgileri olmamasına rağmen 9500’ün üzerinde öğrencisine programlayı sevdirmeyi, onların bu konuda kendini geliştirmelerini ve iş sahibi olmalarını sağladı.

Amaç eyleme geçmek
Eğitimsel bakış açısında anlat geç mantığından öte çektiği motivasyon videoları ile öğrencilerinin başarma konusundaki azim ve isteklerini arttırmayı hedefleyip, online soru platformunda sürekli olarak öğrencilerine destek vererek bir hevesle başlayan eğitim maceralarının karamsarlığa düştüklerinde yanlarında olarak vazgeçmelerinin önüne geçiyor. Herbert Spencer’in dediği gibi “Eğitimin asıl büyük amacı bilgilenmek değil, eyleme geçmektir”. Verdiği eğitimlerde sürekli olarak öğrencilerine aktardığı bilgileri gerçek hayat projeleri ile uygulatarak, öğreterek deneyim kazanmalarını da sağlıyor.

udemy

Öğret kodlat sattır
Sıfırdan ileri seviye PHP programlama kursunda öğrencileriyle proje amaçlı geliştirdiği C2C e-ticaret modelindeki internet sitesini kodlasat.com  adıyla startup projesine çeviren Emrah Yüksel, kayıtlı 130 mağazasının büyük çoğunluğunu oluşturan öğrencileriyle birlikte öğrendikleri bilgiler ile ürettikleri yazılımların pazarlanmasına destek olarak Öğret, Kodlat ve Sattır üçgenini de tamamlayarak öğrencilerinin, öğrendiği bilgilerden gelir elde etmesine de yardım ediyor.

Burs imkanı mevcut
Her şeyin para olmadığını, eğitim ve öğrenme hakkını savunarak 2016 yılında kurduğu youtube kanalıyla ücretsiz eğitimler çekip yayınlamayı da sürdürmeye devam ediyor. Bunun yanında ücretli olan kurslarına da kişisel internet sitesi emrahyuksel.com.tr'de burs başvuru bölümü açarak, ihtiyaç sahibi öğrencilere de burs sağlayıp, eğitimlerine kayıt olma imkanı veriyor.

udemy

Çocuklar için proje geliştirildi
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kendi kızı İdil Yüksel ile birlikte 10 saatlik Scratch Görsel Programlama Eğitimi’ni yine udemy üzerinde yayınlayan Emrah Yüksel bu eğitiminde çocukların 8 yaşından itibaren programlamaya ilgi göstermesini ve tüketen değil üreten bir neslin gelişmesine katkı sunmayı amaçlıyor. Scratch görsel programlama eğitiminin, 8-16 yaş gurubundaki öğrencilere ücretsiz kayıt kupon kodunu öğretmenler aracılığı ile ulaştırarak, sosyal sorumluluk kapsamında programlamanın temellerinin genç yaşta atılmasına yardımcı olmak için çaba sarf ediyor. Scratch eğitimine ücretsiz kayıt olmak isteyen öğrencilerin veya öğrencilerine bu eğitimi ücretsiz olarak dağıtmak isteyen öğretmenlerin tek yapması gereken emrahyuksel.com.tr üzerinde ki Scratch Görsel Programlama kursu için ücretsiz kupon talebinde bulunması yeterli.

ofis

Akademinin ayak sesleri
Farklı konularda eğitmenleri bir araya getirerek Eğitim Akademisi’ne dönüşmeyi amaçlayan Emrah Yüksel bunun ilk adımı olarakta Esenyurt Aktowers Rezidans’ta kurduğu stüdyoda akademinin ilk eğitiminin çekimlerine de başladı. Akademinin ilk etapta Yazılım Eğitimleri üzerine yoğunlaşacağını ama ileriki zamanlarda sektör bazlı genişlemeyi öngördüğünü de aktaran Yüksel, gelecek dijital eğitimle şekillenecek dedi. Web Geliştirme Uzmanlığı Eğitimlerini emrahyuksel.com.tr adresinden inceleyebilir ve indirimli linkler aracılığı ile online eğitim platformu Udemy.Com’ üzerinden kayıt olabilirsiniz. Udemy kayıt olunan kurslarda ömür boyu erişim garantisi ve kurs tamamlandığında bitirme sertifikası imkanı da sunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.