Instagram çift faktörlü kimlik doğrulaması nedir ve nasıl yapılır

Instagram çift faktörlü kimlik doğrulaması nedir ve nasıl yapılır
Takipçi sayısına bakılmaksızın milyonlarca hesabın her an çalınması gündemde olan Instagram'da alınan güvenlik önlemlerinden biri de çift faktörlü kimlik doğrulaması. Bu özellikten faydalanarak hesabınızı bir nebze daha güvenli hale getirebilirsiniz. Peki Instagram çift faktörlü kimlik doğrulaması nedir ve nasıl yapılır?

Instagram hesabınızı sağlıklı bir şekilde kullanabilmeniz adına gerçekleştirilen adımlardan biri de Instagram çift faktörlü kimlik doğrulaması. Bu ayar nasıl yapılır?

Son geliştirme ile bu özelliği kullanırken SMS beklemek zorunda kalmayacaksınız. İki faktörlü kimlik doğrulaması seçeneğine tıkladığınızda önünüze kimlik doğrulama uygulaması adı altında bir madde çıkacak. Bunu seçtiğinizde ise telefonunuzda bu kodu sağlayabilecek bir uygulamanın olup olmadığı kontrol edilecek. Eğer yoksa indirme sayfasına yönlendirileceksiniz. Uygulamayı indirdikten sonra hesabınıza girmek için gereken doğrulama kodu bu uygulama üzerinden sağlanacak.

Uygulamanın amacı herhangi bir şekilde SIM kartınız başka birinin eline geçerse hesaplarınızın kötüye kullanılmasını önlemek. Yani uygulamayı indirdiğiniz andan itibaren SIM kartınızın başkasının elinde olması da hesabınıza girmek için yeterli olmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.