Instagram ekran görüntüsü bildiriminden vazgeçti

Instagram ekran görüntüsü bildiriminden vazgeçti
Dünyanın en çok kullanılan fotoğraf uygulaması olan Instagram daha önce başlattığı ekran görüntüsü bildirimi kararından vazgeçti.

Kullanıcılarına devrim niteliğinde bir imkan sunan Instagram, ekran görüntüsü alındığı anda gönderilen bildirim uygulamasını faaliyetten kaldırdı. Ekran görüntülerinin alınması halinde artık kullanıcılara herhangi bildirim gönderilmeyecek

Test sürecini sonlandıran şirket, bu yeni kararına dair detaylı bir açıklama yapmadı. Instagram’ın test süreci kapsamında yavaş ve kademeli olarak kullanıcılara açtığı bu özellik, Türkiye’de bir çok kullanıcının karşısına çıkmıştı.

Bu arada özelliğin kademeli olarak kullanıcılara açılmasından dolayı bazı kullanıcıların bu özelliğe hiç erişmediğini de belirtelim.

ınstagram

Instagram’ın test ettiği bu bildirim özelliği, Snapchat’in Hikayeler’de kullandığı gizlilik esasını platforma getirmeyi amaçlıyordu.

Otomatik kaybolan mesajlar üzerine bir krallık kuran Snapchat, Hikayeler tarafında da içeriğin kaydedilmesi ya da ekran görüntüsü alınması durumunda kullanıcılarını bilgilendiriliyordu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.