Karar resmen yayımlandı! Wikipedia ne zaman açılacak

Karar resmen yayımlandı! Wikipedia ne zaman açılacak
Uzun bir süredir kapalı olan internet ansikolpedisi Wikipedia için Anayasa Mahkemesi'nden karar çıktı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Wikipedia'ya yeniden Türkiye'den giriş sağlanabilecek. Peki Wikipedia ne zaman açılacak? İşte detaylar...

Kapandığı günden bu yana tartışmaların sürdüğü Wikipedia için beklenen karar çıktı. Anayasa Mahkemesi, dünyanın en geniş bilgi havuzuna sahip internet sitelerinden biri olan Wikipedia'nın yeniden Türkiye'deki kullanıcılarına açıldığının müjdesini verdi. Resmi Gazete'de de yayımlanan karar sonrası herkes Wikipedia ne zaman açılacak? sorusunu soruyor. Yanıtı haberimizde.
 


Wikipedia ne zaman açılacak?

Anayasa mahkemesi, oy çokluğu ve 6 üyenin karşı oy yazısıyla alınan kararı Ankara 1. Sulh ceza mahkemesine de gönderdi. Mahkemenin kararı bilgi teknolojileri ve iletişim kurumuna iletmesiyle birlikte Wikipedia erişime açılacak. Anayasa mahkemesi, kararın gerekçesinde, Wikipedia'nın kapatılmasının demokratik toplum düzeninin gereklerine uymadığını vurguladı. Wikipedia'nın kapatılmasını haklı gösteren vahim nitelikte bir içerik olmadığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.