Mark Zuckerberg artık tek!

Mark Zuckerberg artık tek!
Son senelerde dünya devi teknoloji markalarının başındaki isimlerin görevlerini bırakmasının ardından Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg bu alanda tek kaldı.

Zaman zaman tartışılacak kararlara imza atsa da dünyanın sosyal medyadaki en önemli platformlarından biri olmasını sağlayan Mark Zuckerberg, son senelere damga vuran birçok tepe isim ve kurucu arasında artık tek kaldı. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un CEO’luk görevinden ayrılacağını açıklamasından sonra, dünyanın en değerli teknoloji şirketlerinde kurucu ve tepe yöneticisi konumunda kalan tek isim Facebook’un patronu Mark Zuckerberg oldu. Bu yöndeki ilk adım 2011’de Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un kanser tedavisi gördüğü dönemde yerini Tim Cook’a bırakmasıyla başladı. Onu 2014’te Microsoft’un kurucusu Bill Gates izledi. Zuckerberg’i diğer isimlerden ayıran ise henüz 37 yaşında olması.

Mark Zuckerberg kimdir?

Mark Zuckerberg, 14 Mayıs 1984 yılında New York eyaletinin White Plains şehrinde diş hekimi bir baba olan Edward ve psikiyatrist doktor bir anne olan Karen'in tek erkek çocuğu olarak dünyaya geldi. Bir Musevi çocuğu olarak yetiştirilmesine rağmen ateist olduğunu açıklamıştır. Lisede çeşitli bilim dallarında bir çok ödül kazanan Zuckerberg, ABD’nin en önemli üniversitelerinden Harvard’a girdi ve bilgisayar bilimini okudu. Üniversitenin ilk yılında, okulun en yakışıklı ve en güzel kızlarının seçilebildiği Facemash isimli bir internet sitesi kurdu. Sitede Harvard'daki tüm öğrencilerin fotoğrafları vardı. Ancak fotoğrafları bulması için üniversitenin veri tabanına girmesi gerekiyordu. Veri tabanını hacklediği ortaya çıkan Mark Zuckerberg, yaptığı bu eylem sonrası disipline verilince okulu bıraktı. . Harvard’lı öğrencileri internet üzerinde buluşturmak için Facebook isimli, ona şu anki servetini getirecek olan siteyi kurdu. Site ününü Harvard’da okuyan öğrencilerin dışına çıkardı, kısa süre içinde dünyada bir sürü kullanıcıya sahip olan bir site halini aldı. 2012 yılı içinde 1 milyar kullanıcıya ulaştı. Ayrıca onun bu başarısını anlatan " Birkaç Düşman Edinmeden 500 Milyon Arkadaş Kazanamazsınız" sloganıyla Sosyal Ağ adlı bir film çekilmiştir. 19 Mayıs 2012 tarihinde ise, uzun süredir sevgilisi olduğu Priscilla Chan ile evlenmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.