Mark Zuckerberg'den WhatsApp yorumu

Mark Zuckerberg'den WhatsApp yorumu
Mark Zuckerberg barındırdığı güvenlik çözümleri ile WhatsApp'ın pek çok açıdan Apple'ın iMessage uygulamasını geride bıraktığını iddia ediyor

İletişim uygulamaları içerisinde belki de en çok eleştirilen ve en güvenilmez bulunan WhatsApp yine de iddialı açıklamalarına devam ediyor. Meta patronu Mark Zuckerberg uygulamasından çok emin.


WhatsApp güvenli mi?


Zukerberg paylaştığı bir gönderide WhatsApp ve iMessage uygulamalarını karşılaştırdı. WhatsApp’ın çok daha iyi bir sohbet uygulaması olduğunu belirten ünlü isim gruplar dahil tüm sohbetlerde uçtan uca erişim, yeni sohbetlerin görünmez hale getirebilme, yedeklemelerin şifrelenmesi şeklinde özelliklerinin halen iMessage tarafında mevcut olmadığını belirtti. Görselde de güvenli sohbetlere vurgu yaptı.

iMessage uygulamasını eleştiren sadece Meta değil. Uçtan uca şifreleme ve zengin içerik gönderimi sunan RCS standardının Apple tarafından benimsenmemesi Google’ın da eleştiri konusu olmuş durumda. Buna rağmen Apple kendi ürünlerinde ancak zamanı geldiğine inandığında değişiklikler yapıyor. Bu bakımdan eleştiri konusu özelliklerin entegrasyonu zaman alacaktır. (DonanımHaber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.