Netflix normalleşiyor! Eski görüntü kalitesi geri geliyor

Netflix normalleşiyor! Eski görüntü kalitesi geri geliyor
Koronavirüs sebebiyle artan internet kullanımı üzerine web sitesindeki trafiğin de aynı şekilde artış göstermesine bağlı olarak oluşacak sorunları minimuma indirmek isteyen Netflix, dizi ve filmlerin görüntü kalitesini düşürmüştü. Firma normalleşme takvimi açıklayarak eskisi gibi HD kalitesinde izleme deneyimi sunmayı sürdürecek.

Milyonları etkileyen koronavirüs sebebiyle evde çalışanlar, izne çıkanlar, işinden kovulanların tercihlerinden biri Netflix olmuştu. Birçok dizi ve filmi bünyesinde bulunduran platform için görüntü kalitesi düşürme kararı alınmıştı. Sebebi ise milyonlarca kullanıcının web sitesinde oluşturacağı trafik ve kapasite ile birlikte problemlerin yaşanma olasılığıydı.

Mart ayında başlayan görüntü kalitesini düşürme TRENDİNE Netflix’in dışında YouTube ve Amazon gibi Avrupa’da çok popüler olan servisler de katılmıştı. Coronavirüsü nedeniyle görüntü kalitesini düşüren bu platformlar, salgının etkisini biraz olsun azaltmasıyla birlikte normal akışlarına dönmeye başladı.

Netflix görüntü kalitesi ile ilgili verdiği karar ile birlikte artık kullanıcılar HD kalitesinde dizileri ve filmleri izleyebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.