O telefonlar yeni yılda Whatsapp'ta çalışmıyor!

O telefonlar yeni yılda Whatsapp'ta çalışmıyor!
Sakın Whatsapp neden çalışmıyor diye sormayın. Daha önce birçok kez uyarısı yapıldığı halde telefonununuzu değiştirmediyseniz artık bugünden sonra Whatsapp kullanmanız imkansız. Gelişen teknolojiyle birlikte yükselen işletim sistemi boyutları, donanım özellikleri ve yazılımların çalışılabilirliğini kaldıramayan sistem ve telefonlar artık bu programdan faydalanamayacak.

Son yıllarda popülerliğini gittikçe artıran WhatsApp, bugün itibarıyla bazı cihazlarda çalışmayacak. 

Daha önce bu tarih 30 Haziran'dı ancak şirket aldığı son dakika kararıyla bu tarihi bazı modeller için 31 Aralık'a ertelemişti.

Buna göre Nokia S40, BlackBerry OS ve BlackBerry 10 için verilen destek tarihi 31 Aralık 2017'ye kadar sürecek. Ancak bu sürenin dolmasına yalnızca 12 gün kaldı.

WhatsApp, Haziran 2017'de şu açıklamayı yapmıştı:

"Bu hafta WhatsApp yedinci yaşına girdi ve bu inanılmaz bir yolculuk oldu. Önümüzdeki aylarda güvenlik özelliklerine verdiğimiz önemin daha da üzerinde duracağız ve önem verdiğiniz kişilerle iletişimde kalmanız için daha çok yol bulmak için çalışacağız."

Yıldönümlerinin geriye bakmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. 2009 yılında WhatsApp'ı kurduğumuzda insanların mobil cihaz kullanımları şimdikinden çok farklıydı. Apple App Store sadece birkaç ay önce açılmıştı. O zamanlarda satılan akıllı telefonların yüzde 70'i BlackBerry ve Nokia işletim sistemine sahipti. Google, Apple ve Microsoft tarafından sunulan mobil işletim sistemleri - bugün satışların yüzde 99.5'ini oluşturan - o zaman mobil cihaz satışlarının yüzde 25'ten daha azını oluşturuyordu."

whatsapp

Nokia Symbian S60

Android 2.1 ve Android 2.2

Windows Phone 7

iPhone 3GS/iOS 6

Her ne kadar bu platformlar hikayemizde çok önemli bir yere sahip olsalar da, gelecekte uygulamamızda geliştirmek istediğimiz özellikleri sunma kapasiteleri bulunmamakta."

Bu bizim için zor bir karardı, ama insanlara WhatsApp kullanarak arkadaşlarıyla, aileleriyle ve sevdikleriyle daha iyi şekillerde iletişimde kalmalarını sağlamak için doğru karardı. Eğer bu karardan etkilenen bir mobil cihaz kullanıyorsanız, WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek için 2016 bitmeden yeni bir Android, iPhone veya Windows Phone'a geçmenizi tavsiye ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.