Playstation 5 Türkiye satış fiyatı kaç lira? PS5 tanıtımı saat kaçta?

Playstation 5 Türkiye satış fiyatı kaç lira? PS5 tanıtımı saat kaçta?
Dünyanın en çok kullanılan konsol markalarından biri olan Playstation için geri sayım başladı. Milyonlarca oyuncunun sabırsızlıkla beklediği PlayStation 5'in tanıtımı yapılacak. Ayrıca fiyatları da merak konusu oldu. Playstation 5 Türkiye satış fiyatı kaç lira? PS5 tanıtımı ne zaman ve saat kaçta? Detaylar haberimizde.

Bugüne kadar milyonlarca belki de 1 milyarın üzerinde kişi tarafından bilinen PlayStation'un yeni konsolu için geri sayım başladı. Oyuncuların keyifli anlar geçirmek istedikleri cihazların tanıtımı da yapılacak. Sony'nin tanıtacağı PlayStation 5 için Türkiye'de de büyük ilgi mevcut. Peki Playstation 5 Türkiye satış fiyatı kaç lira? PS5 tanıtımı ne zaman ve saat kaçta? Detaylar haberimizde.
 

Sony Playstation 5 ne tanıtımı saat kaçta ve hangi kanalda?

Dünyada milyonlarca belki de milyarlarca kişinin ilgilendiği, oynadığı ve ilgi gösterdiği PlayStation'un yeni cihazı bu akşam görücüye çıkacak. Saat 23:00'te başlayacak olan tanıtım yayınını canlı olarak Sony'nin resmi kanallarından ve sosyal medya hesaplarından izleyebilirsiniz.


 


Sony Playstation 5 ne zaman çıkacak ve Türkiye'de kaç lira?

Bu akşam gerçekleştirilecek lansmanda yeni nesil konsolların ne zaman satışa sısunulacağının ve fiyatlarının kaç lira olacağının açıklanması bekleniyor. Türkiye'de ise eklenecek vergilerle birlikte çıkış fiyatının üzerinde bir seviye olması muhtemel. Bu bilgiler açıklandığı takdirde haberimizde yer alacak.

PS5’in de Xbox Series X gibi Amerika’da 499 dolardan satışa sunulması bekleniyor. İki konsoldan alınan vergilerin yüzde 100 olmasından dolayı PS5’in de fiyatının 7.499 TL bandında olacağını açıkça söyleyebiliriz. PlayStation Türkiye yerelleştirme yapsın diyenlere ithafen, Sony, Amerika’da 499 dolara sunduğu konsolu Türkiye’de 299 dolara sunmaz. Bu yüzden yerelleştirme yapılması imkansız.

Yeni nesil oyun konsollarının fiyatlarının 7.499 TL olması, Türk oyunculuğu açısından oldukça üzücü. Yeni nesilde oyunların fiyatları da 569 TL’den başlayacak. Yani 7.499 TL’ye konsol almak ile iş bitmeyecek.

Kurda yaşanan dalgalanmalardan dolayı yeni nesil konsolların fiyatlarının 2021’in ilk çeyreğinde artacağını ön görüyoruz. Bu yüzden eğer aklınızda konsol almak varsa PS5 ve Xbox Series X satışa sunulur sunulmaz almanızda fayda var. Aksi durumda fiyatlar 9.000 TL’ye kadar çıkabilir.

Bu fiyatlarda indirimin olmayacağı kesin. Eğer elinizde orta-üst segment bir bilgisayar varsa Xbox Series X almanız için hiç bir neden bulunmuyor. Çarşamba günkü PlayStation etkinliği bekleyip, ön sipariş tarihini kovalamanız daha mantıklı olacaktır.



sony playstation 5 dual sense


PlayStation 5 nasıl olacak?

Sony, sürpriz bir hamleyle geçtiğimiz haftalarda PlayStation 5'in oyun kolu olacak olan Dualsense'i ortaya çıkardı. Sony'nin Hürriyet'in haberine göre geçtiğimiz haftalarda resmi blog sayfasında yayınlanan görüntü ve bilgilere göre DualSense, oyunlara yeni his boyutu katması için geliştirildi. Joystick ve mikrofon tuşları siyah renkte bırakılırken, DualSense'in ağırlıklı olarak beyaz renkte olduğu dikkat çekiyor. Dokunmatik yüzey yine mevcut ve tetik tuşlarının da siyah detaylara sahip olduğu görülüyor. DualSense'in bir diğer yeniliği ise titreşim seviyesinin daha fazla olması. Oyundaki sahneye göre titreşim hissinin DualSense ile en iyi şekilde verilmesi hedefleniyor. DualSense'te pek çok tuş aynı görevi görüyor; ancak Share tuşu, yerini Create tuşuna bırakmış. Kullanıcılar bu tuşa bastığında oyun yayınlarını kaydedebiliyor veya diğer herkesle paylaşabiliyor. DualSense'e dahil edilen hoparlör ve mikrofon da kulaklığa gerek olmadan kullanıcıların sohbet edebilmesine imkan tanıyacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.