Steam KDV zammını kullanıcılara yansıtacak mı! Oyun fiyatlarında son dakika

Steam KDV zammını kullanıcılara yansıtacak mı! Oyun fiyatlarında son dakika
Dünyanın en popüler oyun platformlarından biri olan Steam de Google ve Apple gibi vergi mükellefliği dönemine başladı. Yüksek fiyatlardan satılan oyunların ücretlerinde herhangi bir değişiklik yaşanıp yaşanmayacağı konusu ise merakla araştırılıyor. İşte detaylar...

Google ve Apple kısa süre önce vergi mükellefi olarak fiyatlarına KDV (yurt dışında VAT) eklemeye başlamıştı. Daha sonra Steam’in de Türkiye'de vergi veren platformlar arasında olacağına dair söylentiler yavaş yavaş konuşulmaya başlanmıştı. Şimdi Steam'de aynı işlemi uygulamaya koydu ve KDV dönemini başlattı.

Steam'den yeni bir Oyun satın almaya karar verip, ödeme ekranına geldiğinizde %18 oranlı KDV miktarı görülüyor. Ancak güzel haber şu ki KDV sizi ve cüzdanınızı olumsuz etkilemeyecek. Tüm oyunlara %18 KDV gelmesine rağmen fiyatlarda herhangi bir değişiklik yapılmadı. 

Örneğin 20 TL’lik bir oyun satın almak istediğinizde bu miktarın üzerine eklenen %18 vergiyi eklendiğini görmüyorsunuz. KDV, 20 TL'nin içinde yer alıyor. Oyun fiyatlarında herhangi bir değişiklik yaşanmıyor ve %18'lik KDV'yi Steam ödüyor. 

KDV'nin kullanıcılara yansıtılmaması kısa süreli mi yoksa her zaman mı böyle olacak belli değil. Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.