Steve Jobs Dünyayı Nasıl Değiştirdi?

Steve Jobs Dünyayı Nasıl Değiştirdi?
Bazı kişiler vardır ki yaptıklarından sonra büyük değişiklikler yaşanır. Dünyayı değiştirmek olarak ifade edilecek bu durum ise çok farklı alanlardan az kişinin başarabildiği bir şey. Steve Jobs bu isimler arasından en çok bilinenlerden. Peki 2011 senesinde kanser nedeniyle hayatı sona eren Jobs bu başarıyı nasıl elde etti?

Çalkantılarla Dolu Yaşamı
1955 senesinde doğan Steve Jobs hayatı kısaca incelendiğinde nasıl bir çabayla neleri başardığı anlaşılan isimlerden birisi. Asıl ailesi tarafından California’da yaşayan bir aileye verildi. Üniversite hayatını bir sene dolmadan sonlandıran Jobs 21 yaşında Apple’ı kurdu. 1985 senesinde şirketiyle bağı kopan ve 12 sene sonra 1997’de Apple’a geri dönen Jobs çalışmalarıyla dünyayı değiştirmeyi başardı.

steve jobs

Apple Bilgisayarları Dönemi
Steve Jobs girişimcilik hayatı 1976’da üretilen Apple I isimli bilgisayarla başladı. Renkli grafik gibi farklı özellikleri olan Apple II ise bir süre sonra piyasaya sürüldü. Apple III istenen başarıyı yakalayamasa da 1984 senesinde kullanıcılara sunulan Macintosh isimli modeller Apple bilgisayarları olarak tanındı. Günümüzde hala Macintosh bilgisayarları üretilmeye devam ediyor.

iPod, iPad Başarısı
Piyasaya çıktığı tarihten itibaren en çok tercih edilen mp3 çalar iPod ve tablet bilgisayarlarda devrim yaratan iPad, teknoloji konusunda farklı yaklaşımlarıyla Steve Jobs’un başarısı olarak teknolojide büyük değişikliklere yol açtı. Ayrıca 2003’de kullanılmaya başlanan iTunes dijital müzik mağazası müziklerin evrensel olarak paylaşılmasını sağladı.

steve jobs

Telefonun Yeniden İcadı: iPhone Serisi
2007 senesinde kullanıcılara sunulan iPhone telefonu ile teknoloji konusunda bir devrim yaşandı. Dokunmatik ekran teknolojisi,mobil internet kullanımı ve telefonu bir araya getiren bu ürün aynı zamanda kamera, pusula, oyun cihazı gibi özelliklere de sahipti. Bütün ihtiyaçları cep telefonunda taşıyabilme özelliği ve mobil işletim sistemleri sayesinde Apple firması telefon teknolojisini sonsuza dek değiştirdi.

Sosyal Medya Etkisi
Daha önce sadece bilgisayarla kullanılabilen sosyal medya platformları iPhone sayesinde cep telefonundan kullanılmaya başladı. Sosyal medyanın kullanımının hızla artması ile aynı zamana gelen iPhone teknolojisi sosyal medyayı hayatın ayrılmaz bir parçası haline getirdi. Bu platformlar dünya üzerinde tanınırken iPhone kullanımı ile sosyal medya ayrılmaz bir bütün haline geldi. PAZARLAMA TÜRKİYE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.