Threads hesabı olanlar dikkat! X'e muadil olan Threads tarih oluyor

Threads hesabı olanlar dikkat! X'e muadil olan Threads tarih oluyor
Meta tarafından geliştirilen ve X'e rakip olan Threads, kapatılarak tarihe karışıyor.

Eski adıyla Twitter şimdilerde adı X olan sosyal medya platformuna rakip olarak ortaya çıkan Threads, ilk çıktığı gün milyonlarca kişiye ulaşmış ve kısa sürede popülerliğini yitirmişti. X'in muadili olarak Meta şirketinin geliştirdiği Threads, geçtiğimiz yıl kullanıcılarının erişimine açılmıştı.

Threads kapatılıyor

Türkiye'de bir anda talep gören fakat sonraki zamanlarda kullanıcılarının talebinin azalmasıyla tercihi azalan Threads, Meta platformu tarafından yapılan açıklamada geçici olarak Türkiye'de kapatılacağı ifade edildi.

Threads ne zaman kapatılıyor? Threads hesabı olanlar ne yapacak?

Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın sahibi Meta Platform, yaptığı açıklamada Türkiye'de Threads'in 29 Nisan 2024 Pazartesi günü geçici olarak kapatılacağını belirtti. Buna göre Rekabet Kurulu tarafından uygulanan karar neticesinde Threads, geçici süreliğine kapatılarak erişim engeli getirilecek.

Threads ile Instagram Whatsapp ve Facebook kapatılacak mı?

Yapılan açıklamaya göre Meta'nın diğer uygulamaları (Whatsapp, Facebook, Instagram) geçici tedbir kararından etkilenmeyecek. Threads hesabı olanlar bir süre profillerine erişemeyerek akışı göremeyecek.

threads-apisi-ucuncu-taraf-gelistiricilerin-kullanimina-sunulacak-jpg-768x432.webp

Threads neden kapatılıyor?

Geçtiğimiz ay Rekabet Kurulu tarafından Meta Platforms hakkında başlatılan soruşturma kapsamında günlük 4.8 milyon TL değerinde para cezası kesilmesine karar verilerek Instagram ve Threads'in veri aktarım mekanizmasının birleştirme durumunun engellenmesi için tedbir kararı alınmıştı. Bu sebeple Threads, Instagram hesabı olan kullanıcılar tarafından açılması ve hesabın silinememesi ile günlerce tartışılmıştı. Rekabet Kurulu'nun para cezası uygulaması ile birlikte Threads için geçici süreliğine erişim engeli koyularak uygulamanın kapatılmasına karar verildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.