Türk Telekom eSIM uygulamasına geçti

Türk Telekom eSIM uygulamasına geçti
Türk Telekom yerli teknolojiyle eSIM uygulamasını hizmete soktuğunu açıkladı. Uygulamayla fiziksel SIM karta ihtiyaç olmadığı için, aynı cihazda birden fazla hat kullanılabilecek.

Türk Telekom yerli eSIM uygulamasını hizmete aldı.

Türk Telekom açıklamasına göre, eSIM; akıllı telefonlardan giyilebilir teknolojilere, otomotiv endüstrisinden internete bağlı daha birçok ürüne kadar geniş bir alanda kullanılabilecek. 

NUMARA DEĞİŞTİRİLMEDEN YARARLANILACAK

eSIM destekli cihaz sahibi Türk Telekom kullanıcıları, numaralarını değiştirmeden ve ek ücret ödemeden eSIM teknolojisinden yararlanabilecek ve yeni aboneliklerde eSIM'i tercih edebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal, Türkiye'nin yüzde yüz yerli teknoloji ile eSIM üreten 4 ülkeden biri olduğunu belirterek, "Biz de Türk Telekom olarak kendi altyapımızı bu yeni teknolojiye hazır hale getirdik ve ülkemizde kurulan sunucular ile entegrasyon süreçlerimizi tamamladık. Çevre dostu ve güvenli teknoloji eSIM ile bireysel ve kurumsal müşteri deneyimini zenginleştirmeye devam edeceğiz. Kurumsal müşterilerimiz için de özellikle otomotiv alanında sunduğumuz eCall hizmeti ve bağlantılı araçlara yönelik çalışmalarımız; yerli eSIM ile hızlanarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

KAYBOLMA YA DA ÇALINMA RİSKİ YOK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun SIM teknolojilerini destekleyen sistemlerin kurulumu ve cihazlarda kullanımı kapsamındaki kurul kararlarına uygun olarak, tamamen yerli ve milli olarak üretilen eSIM teknolojisi, kullanıcılara dijital bir deneyim sunuyor. Dijital yapısı nedeniyle kaybolma ya da çalınma riskleri taşımayan ve fiziksel bir SIM karta ihtiyaç olmadığı için birden fazla aboneliğe sahip olan kullanıcıların kart değişimi gereksinimini ortadan kaldıran eSIM, aynı zamanda çevre dostu olma özelliği de taşıyor. 

Türk Telekom'un hem bireysel hem kurumsal müşterileri, mevcut SIM kartlarını bu teknolojiyi destekleyen cihazları için ek ücret ödemeden eSIM ile değiştirebilecek. Ayrıca kullanıcılar yeni aboneliklerde de eSIM'i tercih edebilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.