Web Whatsapp'a giriş! Whatsapp'ı internetten kullan

Web Whatsapp'a giriş! Whatsapp'ı internetten kullan
Her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan Whatsapp keyfini internette yaşamak isteyenler araştırmalarda bulunuyor. Burada devreye Web Whatsapp giriyor ve kullanıcılarına masaüstünden telefona gerek kalmadan mesajlaşma imkanı sunuyor. Peki Web Whatsapp'a nasıl giriş yapılır? İşte detaylar...

İnternet dünyasının en popüler uygulamalarından biri olan ve bir milyarın üzerinde kullanıcısı buluann Whatsapp her geçen gün büyümeye ve işlevini genişletmeye devam ediyor. Kullanıcılarının farklı ortamlarda da kullanmak istediği Whatsapp'a genelde iş ortamlarında bilgisayar üzerinden girilme düşüncesi var. Elinde telefonla gezmek istemeyen, üstlerinden azar işitmeyi göze almayan ve hızlı dosya transferi için en kritik araç görülen Web Whatsapp'a nasıl gireceğinizi sizler için derledik.
 

Web Whatsapp'a nasıl giriş yapılır?

Dünyanın en çok indirilen aplikasyonlarından Whatsapp'ı resmi internet sitesi üzerinden kullanabilirsiniz. Nasıl mı? www.whatsapp.com uygulamanın resmi web sitesi. Web Whatsapp için ise subdomain kullanılmış. web.whatsapp.com yazarak giriş ekranına gelebilirsiniz. Burada karşınıza bir karekod çıkacak. Telefonunuzdan Whatsapp'a girip > Ayarlar > Web Whatsapp butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Bu buton Whatsapp ana ekranında yer almaktadır. Sağ altta bulunan Ayarlar sekmesine tıklayın.

web whatsapp

İkinci ekranda yeşil olan Whatsapp Web'e basmanız gerekiyor.

web whatsapp

Aşağıdaki ekranı gördükten sonra kameranızı web.whatsapp.com'da yer alan karekodu okuyabileceği şekilde tutun.

web whatsapp

Karekod ile uygulama eşleştikten sonra başarılı olmuş demektir. Konuşmalarınızın yer aldığı ekran karşınıza çıkacaktır.

web whatsapp
 


Çıkış yapmayı unutmayın!

Web Whatsapp'ı kullanmanız sizin açınızdan pratik bir çözüm olabilir ancak uygulama ile işiniz bittikten sonra çıkış yapmayı unutmayın. Aksi takdirde konuşmalarınız farklı kişiler tarafından okunabilir.

Giriş yaptığınız lokasyonları ve bilgisayarları da görüntüleme şansınız mevcut. Aşağıdaki görselde Büyükçekmece ve Beylikdüzü'nde olmak üzere telefon ile Web Whatsapp açılmış. İki bilgisayardan da şu anda mesajlaşma işlemi gerçekleştirilebilir.

web whatsapp


 

Web Whatsapp'ta video indirme

Uygulama üzerinden yaptığınız gibi Web Whatsapp'tan da video indirebilir veya gönderebilirsiniz. Karşı tarafın size gönderdiği videoları indirmek isterseniz görüntüyü açtıktan sonra sağ üstte yer alan indirme butonuna tıklamanız yeterlidir.


Web Whatsapp iPad

Apple'ın popüler chazı iPad üzerinden Web Whatsapp'a girmenin yollarını arayan kullanıcılar da mevcut. Bilindiği gibi bazılarına sim kart takılıyor bazılarına takılmıyor. Bu konuda en yetkili merci Apple'dır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum