13 Mart Gelinim Mutfakta soğan dolması nasıl yapılır? Tarifi burada

13 Mart Gelinim Mutfakta soğan dolması nasıl yapılır? Tarifi burada
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da yeni bölüm heyecanı yaşanıyor. Birbirinden iddialı gelinler soğan dolması hazırlayacak. 13 Mart Gelinim Mutfakta soğan dolması nasıl yapılır? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Milyonları ekran başına kilitleyen bölümleri ile adını zirveye yazdırmayı sürdüren Gelinim Mutfakta, yeni gününde de seyircilerin karşısına çıkıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların ter döktüğü programda gözler hazırlanacak yemeğe çevrildi. Buna göre gelinler soğan dolması ile birincilik için yarışacak. Ev hanımları da bu tarifi arayarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, 13 Mart Gelinim Mutfakta soğan dolması nasıl yapılır? Soğan dolması tarifi haberimizde yer almaktadır.

Gelinim Mutfakta soğan dolması malzemeleri

- 250 gr. kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı ince bulgur
- 1/2 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, kimyon (ölçü damak zevkiniz)
- zeytinyağ
- 6-7 adet kurusoğan
- Salça

f633a236ff560c777923e5923535fb8b.jpg

Gelinim Mutfakta soğan dolması nasıl yapılır? Tarifi

Öncelikle dolma içimizi hazırlıyoruz.
Siz kendiniz nasıl seviyorsanız o şekilde hazırlayabilirsiniz.
Kuru soğanları soyup yan tarafından bıçakla ortasına kadar kesik atıyoruz (Tam bölmüyoruz, pişerken hafif bu kesikten açılıyor zaten).
Suda 8 dakika haşlıyoruz. Ilınınca tek tek katlarını ayırarak hazırladığımız içi koyup sarıyoruz.
Şeklinden dolayı kendiliğinden sarılıyor, çok kolay.
Tencereye sıkıca dizip üzerine salçalı su ilave edip güzelce pişmesini bekliyoruz.

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.