5 Nisan Salı Gelinim Mutfakta haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi tarifi, malzemeleri ve nasıl yapılır?

5 Nisan Salı Gelinim Mutfakta haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi tarifi, malzemeleri ve nasıl yapılır?
Haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebinin nasıl yapıldığı araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Kanal D'nin sevilen programı Gelinim Mutfakta'nın bugün yayınlanacak yeni bölümünde hazırlanacak bu tatlı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler sorgulamalarda bulunuyor. Yarışma heyecanını evlere taşımak ve sofralarını süslemek için mutfağa giriyorlar. 5 Nisan Salı Gelinim Mutfakta haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi nasıl yapılır? İşte Haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi tarifi hakkındaki tüm detaylar...

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi malzemeleri

Muhallebi için;

  • 2. 5 su bardağı süt
  • 1. 5 fincan un
  • 1 fincan şeker
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • Yarım vanilya

Arasına;

  • 1 paketten az eti burçak (petibör de olabilir)

Çikolata sos;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1. 5 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 40 gram bitter çikolata (arzuya göre koymaya da bilirsiniz)


 

Haşhaşlı meyveli kakaolu muhallebi yapılışı

  1. Önce muhallebi malzemelerini tenceremize koyup margarin ve vanilya hariç pişiriyoruz.
  2. Pişince ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz, kaselerimize döküyoruz.
  3. Sıcakken eti burçağı rondodan çekip üzerine döküyoruz.
  4. Çikolata sosu; tüm malzemeleri tenceremize koyuyoruz. Pişiriyoruz.
  5. Koyulaşınca 2 dakika kısık ateşte pişirip bisküvilerin üzerine döküyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.