Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı Tarifi ve Yapılışı

Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Ağır Misafir Tatlısı Tarifi ve Yapılışı
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Birbirinden hamarat 4 gelin bugün ağır misafir tatlısı hazırlayacak. Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ağır misafir tatlısı burada.

Nursel Ergin'in sunumuyla yeni senede de ekranlarda fırtına gibi esen ve birbirinden lezzetleri evlere taşıyan Gelinim Mutfakta'da yeni yılın ve haftanın ikinci günü izleyicilerin karşısına çıkıyor. Birbirinden iddialı gelinler bugün ağır misafir tatlısı hazırlayarak birincilik mücadelesi verecek. Peki, Ağır misafir tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ağır misafir tatlısı tarifi ve yapılışı haberimizde yer almaktadır.

Ağır misafir tatlısı malzemeleri

Hamur işi için
200g sade un , ayrıca toz almak için ekstra
50 gr öğütülmüş badem
1 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
75 gr pudra şekeri
125 gr soğuk tereyağı , doğranmış
2 yumurta sarısı

Dolgu için
2 x 397g kutu yoğunlaştırılmış süt
6 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
9 limon , suyu sıkılmış (yaklaşık 300 ml), 6 tanesi kabuğu rendelenmiş, ayrıca 1 tanesi ince doğranmış, servis için
2 limon , suyu sıkılmış

Krema için
200ml çift krema
50 gr açık kahverengi yumuşak şeker
¼ çay kaşığı vanilya özü
100 ml ekşi krema

Ağır misafir tatlısı yapılışı

AŞAMA 1
Hamur işini yapmak için, un, badem, zencefil, şeker ve tereyağını mutfak robotuna alın ve karışım ekmek kırıntısı kıvamına gelinceye kadar çekin, ardından yumurta sarısını ekleyin ve hamur bir araya gelinceye kadar çalıştırın. Bir çalışma yüzeyine dökün ve bir top haline getirin. Hafifçe unlanmış bir yüzeyde, 25 cm'lik derin bir tart kalıbını hafif bir çıkıntıyla hizalayacak kadar doğru boyuta gelinceye kadar açın . Hamur işi çatlarsa, düzeltmek için kırpıntıları kullanın. Tartınızı en az 30 dakika buzdolabında veya yer varsa derin dondurucuda soğutun.

ADIM 2
Fırını 180C/160C fanlı/gaza ısıtın 4. Tartın tabanını çatalla delin, ardından folyoyla kaplayın ve kuru fasulye, pirinç veya kuru fasulyeyle doldurun. 10 dakika pişirin, sonra fırından çıkarın, folyoyu atın ve bisküvi kahverengileşinceye kadar 20 dakika daha pişirin.

AŞAMA 3
Tart kabı pişerken dolguyu yapın. Yoğunlaştırılmış sütü yumurta sarısı, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesi ile çırpın , ardından suyu tamamen karışıncaya kadar yavaş yavaş dökün. Tart kabı hazır olduğunda fırından çıkarın ve sıcaklığı 160°C/140°C fan/gaza düşürün 3. Sarkan hamurları kesin, iç malzemeyi dökün ve çok hafif bir sallamayla sertleşene kadar 25-30 dakika pişirin. Kalayda tamamen soğumaya bırakın ve en az 1 saat soğutun. İki güne kadar soğutulacak.

ADIM 4
Servis yapmak için, çift kremayı açık kahverengi şeker, vanilya ve bir tutam deniz tuzu ile şeklini koruyıncaya kadar çırparak tepesini hazırlayın, ardından ekşi kremayı tamamen birleşene kadar katlayın. Tartı kalıbından çıkarın ve kremayı düzgün bir şekilde tartın üzerine kaşıkla dökün. Üzerine soyulmuş limon kabuğu rendesi serperek bitirin ve dilimler halinde servis yapın.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.