Başkanlar bizi tercih ediyor!

Başkanlar bizi tercih ediyor!
Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde Faaliyet Raporu görüşüldü. Rapor hakkında yapılan eleştirilere cevap veren Akgün, şehircilik vizyonu hakkında söylenenlere sinirlenerek, “Vizyonumuz iyi ki bölgemizdeki 4 belediye başkanı kendi ilçelerinde değil de Büyükçekmece'de oturmayı tercih ediyorlar” dedi

Büyükçekmece 2021 yılı Falliyet Raporu'nu görüşmek üzere toplandı. Faaliyet raporunun sunumun ardından söz alan AK Partililer çeşitli eleştirilerde bulund. AK Parti Meclis Üyesi Hasan Bacıoğlu, Tepecik'e üvey evlat muamelesi yapıldığını belirterek, “İlçe genelinde yapılan toplam asfaltlamadan Tepecik'e düşen oran yüzde 1 buçuk. Bu Allah'a reva mıdır?” açıklamasını yaptı. AK Partili Sami Sertadım ise Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün iehircilik vizyonunun zayıf olduğunu belirtti.


Herkes karşı çıkmıştı

Eleştirilere cevap veren Hasan Akgün ise “Faaliyet raporlarının tartışıldığı meclisler yerel siyasetin konuşulduğu meclislerdir. Buradaki siyasi konuşmalarla vatandaşı etkileme şansımız yok” dedi. Şehircilik vizyonunun iyi olduğunu ifade eden Hasan Akgün, “İyidir ki bölgemizdeki 4 belediye başkanı kendi ilçelerinde değil de Büyükçekmece'de oturmayı tercih ediyorlar. Vatandaş bir doğuya bir batıya bakıyor, kararını veriyor” dedi. Yat limanına herkesin karşı çıktığını ama şimdi herkesin orda karnını doyurduğunu belirten Akgün, TV kulesinin de hizmete açılacağını söyledi.


Hiç hizmet almamıştı

İmar konusunda AK Parti'yi itham etmediğini dile getiren Akgün, “Büyükçekmece genç bir ilçe. Biz diyoruz ki Büyükşehir Meclisi yardımcı olsun. Yıllarca bekleyen kararlar var. Tepecik çok konuşuluyor. Burası AK Parti iktidarı zamanında hiç hizmet almamış maalesef. Başta planını yapmamışlar. Bırakın planı bir tane düğün salonu bile yapmamışlar” dedi.  Akgün, “Planlar konusunda biraz daha hızlı olmamız lazım. Üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Kayyum açıklaması

Hasan Akgün'ün, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin 42'nci Genel Kurulu'nda yaptığı 'kayyum' konuşlmasına değinen AK Parti Grup Başkanvekili Okan Gülkoku, “Sayın Başkan'a milli hassasiyetinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi. Strazburg'da kayyum meselesinin konuşulduğunu belirten Akgün ise “Ben yaptığım konuşmada terörün tarifinin çok geniş olduğunu söyledim. Türkiye Cumhuriyeti Anayası'nın İçişleri Bakanlığı'na verdiği bir yetki var. Teröre bulaşmış belediye başkanlarını görevden alma yetkisi. Bu yetki varolduğu müddetçe bu uygulama yani kayyum atama devam eder. AB'nin bize uzak durmaması gerektiğini söyledim. Türkiye'nin hemen AB'ye girmesi gerektiğini söyledim. Sonrasında ise belediye başkanlarının bağımsız yargı organları tarafından yargılanması gerektiğini ifade ettim. İşte orada yaşananlar bunlardı. Yaptığım bütün konuşmala Türkiye Cumhuriyeti'nin ali menfaatleri üzerinedir. Konuşmalarmın hepsi kayıtlıdır” diye konuştu.
 

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.