Etli fajita nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli fajita tarifi - 6 Nisan Çarşamba

Etli fajita nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli fajita tarifi - 6 Nisan Çarşamba
Gelinim Mutfakta'nın yeni haftasında heyecan sürüyor. Dünya mutfağından birçok lezzetin ekranlara getirildiği zorlu rekabette bugün de yine izleyicileri ekran başına kilitleyecek bir tat televizyona taşınacak. Gelinler ve kayınvalideler gün sonunda yapılacak etli fajita ile birincilik mücadelesi verecek. Ev hanımları ve seyirciler de bu tadı evlerine taşımak adına araştırmalarda bulunuyor. Etli fajita nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta etli fajita tarifi haberimizde yer alıyor.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve etli fajita yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta etli fajita tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Etli fajita malzemeleri

Marine etmek için;

1 limon suyu
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak, kıyılmış
1/2 çay kaşığı öğütülmüş kimyon
1/2 jalapeno biberi, çekirdekleri çıkarılmış, kaburgaları alınmış, ince doğranmış
1/4 su bardağı doğranmış taze kişniş , sapları dahil

Fajita için
1 dilim yan biftek, etek biftek
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 büyük sarı soğan, soyulmuş ve dilimlenmiş
Şeritler halinde uzunlamasına dilimlenmiş çeşitli renklerde 2 ila 3 dolmalık biber


Servis için
Sıcak un ekmeği
Guacamole (Guacamole, avokado ile yapılan bir Orta Amerika mezesidir. Aztek kökenli olan bu yiyecek, içeriğindeki yağ ve vitamin açısından değerli tutulmuştur. Genel olarak avokadonun ezilmesiyle ve domates, tuz eklenmesiyle yapılır.)
Salsa
Ekşi krema
Rendelenmiş peynir
Kıyılmış marul


gelinim mutfakta etli fajita
 


 

Etli fajita tarifi

Biftek marine edin:
Tüm marine malzemelerini karıştırın. Biftekleri marine sosuyla kaplayın ve oda sıcaklığında bir saat veya daha uzun süre buzdolabında bekletin.

Eti pişirmeden önce turşunun çoğunu silin ve bifteği tuzla serpin.

Biftekleri her iki taraftan da mühürleyin:
Büyük bir dökme demir tava veya ızgarayı yüksek ısıya koyun ve 1-2 dakika ısınmasını bekleyin. Tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve 1 dakika kadar ısınmasını bekleyin.

Biftek ekleyin, her iki tarafı 3 dakika kızartın veya istediğiniz kıvama getirin. Yan başına 3 dakika, ortalama bir yan biftek kesimi için yaklaşık orta derecede az pişmişlik verecektir.

Etek bifteği daha az zamana ihtiyaç duyacaktır. Tava çok fazla duman çıkarmaya başlarsa, ısıyı orta-yüksek seviyeye düşürün. Bifteğin kızarmasını isterken dikkat edin yanmasın.

Tavadan çıkarın ve folyo ile örtülü olarak 5 dakika bekletin.

Et dinlenirken sebzeleri pişirin:
Gerekirse tavaya biraz daha yağ ekleyin, ardından soğanları ve dolmalık biberleri ekleyin.

Karıştırmadan önce bunları 1 dakika kavurun, ardından sebzeler kızarana kadar her 90 saniyede bir karıştırın. Toplamda 5-6 dakika pişirin.

Eti ince dilimler halinde dilimleyin:
Eti belli bir açıyla dilimlerseniz dilimlerinizi oldukça ince hale getirebilirsiniz. Bu biftek parçaları lezzetlidir ancak biraz sert olabilir. Bu nedenle ince dilimler yemeyi gerçekten kolaylaştıracaktır.

Hemen servis yapın:
Fajitaları rendelenmiş peynir, salsa, rendelenmiş marul, ekşi krema, guacamole ve ılık un ekmeği ile servis edin. (Ekmeği ısıtmak için ipucu - mikrodalgada bir kağıt havlu üzerinde 20 saniye yüksek ateşte tutun.)



Yemeden önce dikkat

1042 Kalori
49g Gramaj
98g Karbonhidrat
54g Protein

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.