Gelinim Mutfakta 6 Ekim Salı günün yemeği Ürgüp Köftesi! Tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta 6 Ekim Salı günün yemeği Ürgüp Köftesi! Tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinlerin hangi yemeği yapacağı merak konusuydu. Yayınlanan yeni bölüm fragmanında Nevşehir yöresinin yemeği olan Ürgüp köftesi hazırlanacak. Peki, Ürgüp köftesi nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Öğle saatlerine lezzet katan ve izleyenleri her an eğlendiren Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha ekranlara taşınıyor. Birbirinden iddialı dört gelin ve kayınvalidenin rekabetinde bugün gözler yine günün menüsüne çevrildi. Gün sonunda çeyrek altın alabilmek adına mutfağa girerek ocaklarının altını yakacak olan yarışmacılar bugün Ürgüp köftesi hazırlayacak. Peki, Ürgüp köftesi nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Gelinim Mutfakta Ürgüp köftesi malzemeleri

  • ½ Kilo kıyma
  • 4 Adet patates
  • 1 Adet kuru soğan
  • 2 Adet yumurta
  • 1 Tutam maydanoz
  • 1 Paket kabartma tozu
  • Karabiber
  • Tuz


Kızartmak için:

  • Galeta unu
  • Ayçiçeği yağı



 


Gelinim Mutfakta Ürgüp köfte yapılışı

Geniş bir kaba yarım kilo kıymayı ekleyin. Üzerine 4 adet patatesi ve 1 adet kuru soğanı rendeleyin. Baharatları ve bir paket kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Üzerine 2 adet yumurtayı kırıp ince ince kıyılmış maydanozu da ekleyip iyice yoğurun. Ürgüp köftenin özelliği çok iyi yoğrulmasından geçiyor. Malzemeleri macun gibi olana dek iyice yoğurun. Köftelere uzun ince şekil verip galeta ununa buladıktan sonra ayçiçeği yağında güzelce kızartın.Köfteler kızardıktan sonra süzgeç ile alıp, altına kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına alın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.