Gelinim Mutfakta Ankara tava tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Ankara tava tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin ilgiyle izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da dördüncü gün başlıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yayınlanacak 564. bölümde gelinler Ankara tava hazırlayacak ve ardından puanlamaya geçilecek. Peki, Gelinim Mutfakta Ankara tava nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri ve hazırlanışı haberimizde.

Hafta finali heyecanının her geçen gün daha da fazla yaşandığı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin rekabet edeceği yemek belli oldu. Yayınlanan fragmanda yarışmacılar bugün Ankara tava yapacak. Alınacak puanlarla birlikte hafta sonundaki finale avantajlı girmek ve bugün de çeyrek altını takmak isteyen gelinler en iyisini yapabilmek adına ocaklarını açacak. Peki, Gelinim Mutfakta Ankara tava nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde.


Ankara tava malzemeleri

300 gram kuzu eti
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı sıcak su
karabiber
kimyon
tuz
salça



 

Ankara tava yapılışı

Kuşbaşı doğranmış eti tavaya alıyoruz ve ocağı yüksek ateşe alıyoruz.
Etin rengi dönüpte suyunu salınca ocağı iyice kısıyoruz.
Suyunu çekince sıvı yağ ekliyoruz ve ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
Doğradığımız soğanı sarımsağı ve biberi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
Salçayı ve baharatları ekliyoruz, karıştırıyoruz.
Son olarak domatesi ekliyoruz ve tavayı kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Diğer bir tarafta ayrı bir tavada şehriyeleri kavuruyoruz.
Rengi dönünce etin üzerine ekliyoruz karıştırmıyoruz. Suyu da ilave edip altını iyice kısıyoruz.
Kapağını da kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çekince 5-10 dk dinlendirip servis yapıyoruz afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.