Gelinim Mutfakta Antalya usulü frigya dolması tarifi ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Antalya usulü frigya dolması tarifi ve yapılışı
Kanal D ekranlarının ilgiyle seyredilen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta'da altın rekabeti sürüyor. Hafta finalinden önceki son günde yine birbirinden iddialı dört gelin ve kayınvalide kendilerine verilen sürede birincilik için ter dökecek. Hazırlayacakları yemek ise Antalya usulü frigya dolması olarak belirlendi. Gözler gün sonunda. Gelinim Mutfakta Antalya usulü frigya dolması tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Nursel Ergin'in sunumuyla hafta içi her gün Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti televizyon ekranlarına taşıyan Gelinim Mutfakta'nın 1029. bölümü izleyicilerin karşısına çıkıyor. Gelinler ve kayınvalideler altın rekabetinde yarışırken seyirciler de hazırlanan yemeklerin tariflerini öğrenerek evlerinde uygulamaya çalışıyor. Bugün yapılacak lezzet Antalya usulü frigya dolması oldu. Gelinim Mutfakta Antalya usulü frigya dolması tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Antalya usulü frigya dolması malzemeleri

  • 6 adet büyük boy dolmalık biber
  • 350 gram dana kıyması
  • 2 bardak zeytinyağı
  • 50 gram yer fıstığı içi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Kızartmak için zeytinyağı
  • Üzeri için:
  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yeteri kadar tuz



frigya dolması


Antalya usulü frigya dolması yapılışı ve tarifi

Biberleri yıkadıktan sonra sap tarafından kapak açılacak biçimde yarın. Bu işlemi yaparken kapağı biberden ayırmayın. Açtığınız kapaktan biberlerin tohumunu çıkartarak yıkayın. 1-2 dakika haşlayın. Haşlanan biberlerin suyunu sıkarak soğumaya bırakın. Bir tencereye 2 kaşık zeytinyağı koyun. Yağ kızmaya başlayınca kıymayı içine atın. 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurun. Kıymanın rengi iyice dönünce dövülmüş fıstık içi, ılık suda sulandırılmış bir kaşık domates salçası, kıyılmış sarımsak, kırmızıbiber ve tuz ilave ederek 5 dakika hafif ateşte kavurun. Harç pişince biberlere doldurun. İki yumurtaya yeteri kadar tuz serperek çırpın. Biber dolmalarını sırasıyla önce una sonra yumurta ve galeta ununa bulayın. İçinde kızgın zeytinyağı bulunan çukur bir tencerede kızartın. Biber bulunan çukur bir tencerede kızartın. Biberler kızarınca yağını süzerek alın. Sıcak olarak servise sunun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.