Gelinim Mutfakta Arap kebabı ve patates köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Arap kebabı ve patates köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Onur Büyüktopçu'nun sunumu ile ekranlara gelen Gelinim Mutfakta'da haftanın ilk bölümü bugün yayınlanacak. Yarışmada başlayacak puan mücadelesindeki ilk yemek de belli oldu. Buna göre gelinler Hatay yöresine ait Arap kebabı ve patates köftesi hazırlayarak en yüksek sıralamayı elde etmeye ve çeyrek altını kazanmaya çalışacak. Gelinim Mutfakta Arap kebabı ve patates köftesi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Onur Büyüktopçu'nun sunduğu Gelinim Mutfakta bugün yeni haftasıyla başlıyor. Nurcan Dinçer ve kayınvalidesi Havva Dinçer'in katılımı ile daha da renkli bir hale gelecek olan programda haftanın ilk yemeği açıkladnı. Buna göre mutfağa girecek olan dört gelin Arap kebabı ve patates köftesi için ter dökecek. Zaman zaman zor anlara neden olan yemekle ilgili araştırmalar da başladı. Özellikle ev kadınları akşam menülerine zenginlik katabilmek adına programdaki yemekleri kendilerine rehber olarak görüyor. Peki, Gelinim Mutfakta Arap kebabı ve patates köftesi nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


 

Gelinim Mutfakta Arap kebabı ve patates köftesi malzemeleri

PATATES KÖFTESİ İÇİN;

  • 4 adet patates
  • 4 su bardağı ince bulgur 
  • 1 adet soğan 
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası 
  • 1 tatlı kaşığı kimyon 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 


KIYMALI HARCI İÇİN:

  • Yarım kilo dana kıyma 
  • 2 adet soğan 
  • 7-8 adet acı sivri biber 
  • 2 adet domates 
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı tuz


arap kebabı



Gelinim Mutfakta Arap kebabı ve patates köftesi yapılışı

  • Patatesler haşlanır ve havanda dövülerek iyice ezilir. Bulgur yıkanır ve ıslağı ile kabarması için 5-6 dakika dinlendirilir. Kıyma tereyağında kavrulur. 
  • Soğanlar doğranır ve kıymayla beraber kavurmaya devam edilir. İçerisine doğranmış biberler, domatesler, tuz, karabiber ve en son maydanoz eklenir ve ocaktan alınır. 
  • Kabaran bulgurun içine soğan rendelenir. Salçalar ve baharatları da eklendikten sonra iyice yoğurulur.
  •  En son ezilen patatesler de ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Köfteden parçalar koparılarak çiğ köfte gibi şekillendirilir. Patates köftesi hazırlanan kıymalı harcı ile beraber servis edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.