Gelinim Mutfakta Arnavut böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Arnavut böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin ilgiyle takip edilen yarışması Gelinim Mutfakta'da birbirinden lezzetli yemekler izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından esintilerin ekranlara taşındığı programda bugün çok da aşina olunan ve keyifle yenilen Arnavut böreği hazırlanacak. Gelinim Mutfakta Arnavut böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde.

Türkiye'nin en uzun soluklu programları arasında yer alan Gelinim Mutfakta'nın 853. bölümü izleyicilerle buluşuyor. Birbirinden hamarat ve iddialı dört takımın altın mücadelesinde rekabet kıran kırana sürüyor. Gelinler yemeklerini yapıyor, kayınvalideler ve Nursel Ergin ise verdikleri puanlarla kazananı belirliyor. Dünün ardından bugün de çok lezzetli bir yemek mutfaklara taşınacak. Altını kazanmak isteyen yarışmacıların yeni günde yapması gereken lezzet Arnavut böreği olarak belirlendi. Gelinim Mutfakta Armavut böreği tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Gelinim Mutfakta Arnavut böreği malzemeleri

5 su bardağı un
2 su bardağı su
4 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kg ıspanak (sadece yaprakları)
2 adet kuru soğan
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz


gelinim mutfakta arnavut böreği

 

Gelinim Mutfakta Arnavut böreği yapılışı

Börek için özel seçilmiş olan unu eleyerek geniş bir kasenin içine koyun. Kenar kısımlarına tuz serptikten sonra orta kısmını havuz gibi açın.

Sirke, yağ ve yavaş yavaş su ekleyip kenarlarda kalan undan ortaya doğru alarak yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamını alana kadar yoğurun.
Hamuru ortadan ikiye bölün ve her bir hamur parçasından on tane beze yapın. Toplamda yirmi adet beze oluşturun.

Küçük bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Kısık ateşte bu yağları eritin. Erimesinin hemen ardından yağı ocaktan alın.

Yapılan bezelerden birini alıp tabak büyüklüğünde olacak şekilde nişasta yardımıyla açın. Aralarına eritilmiş yağdan sürerek on adet yufka oluşturun. Kalan bezeler için de aynı işlemi uygulayın. Dinlenmesi için 1 saat bekletin.
Ispanakları temizleyin ve sirkeli suda bekletin. Güzelce sirkeden arındırın ve sadece yapraklarını ince ince doğrayın. Doğranan ıspanakları geniş bir kase içine alın ve üzerini tuzlayın. Soğanların da kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın ve ıspanakların üzerine ekleyin.

Elde edilen karışımın üzerine lor peyniri ve yumurta ekleyip güzelce karıştırın.

Dinlenmiş hamurları tepsi büyüklüğünde elinizle açın ve yağlanmış fırın tepsisinin içine bu yufkayı koyun. Üzerine iç harcı boşaltın. İkinci katı da üzerine aynı şekilde yerleştirin. Tercih edilen şekle göre böreğinizi kesin.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırının orta kısmına tepsiyi yerleştirin ve üstü kızarana kadar pişirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.