Gelinim Mutfakta baklava cheesecake tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta baklava cheesecake tarifi ve malzemeleri
Kanal D ekranlarında yepyeni bir haftanın daha sonuna gelinen Gelinim Mutfakta bomba gibi lezzetle izleyicilerin karşısına çıkıyor. Evde yapılması oldukça kolay ve yemesi de bir o kadar lezzetli baklava cheesecake ile birincilik mücadelesi verilecek. Yedikçe yeme isteği getiren bu tatlıyı evlerinde yapmak isteyenler de araştırmalarda bulunuyor. Baklava cheesecake tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve baklava cheesecake yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta baklava cheesecake tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Baklava cheesecake malzemeleri

Taban için;

  • 100 gram fıstık ya da ceviz (1 su bardağı)
  • 2 kaşık eritilmiş tereyağı (30 gram)
  • 60 gram pudra şekeri (3 yemek kaşığı)
  • 7-8 adet baklava yufkası
  • Toz şeker
  • 45 gram eritilmiş tereyağı

Şerbet için;

  • 3/4 (bir yarım + bir çeyrek) su bardağı su
  • 3/4 (bir yarım + bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon

Cheesecake için ( malzemelerin hepsi oda sıcaklığında);

  • 600 gram labne
  • 1/2 (yarım) su bardağından azıcık fazla süzme yoğurt (80 gram)
  • 1 su bardağı + 2 kaşık şeker (200 gram)
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı un (25 gram)
  • 1 yumurta

baklava cheesecake


 

BAKLAVA CHEESECAKE TARİFİ

  • Şerbet için; su ve şekeri kaynatın altını kısıp 10 dakika daha pişirin.
  • 1-2 damla limon ekleyip kenara alın.
  • Kalıbı tereyağıyla yağlayın.
  • Baklava yufkalarının her yerini yağlayıp sırayla kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin.
  • 2 sırada bir azıcık toz şeker serpin.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırına koyun, kenarları hafif kızarana kadar 3-4 dakika tutun.
  • Fıstıklı harç için: fıstığı pudra şekeriyle karıştırın.
  • Eritilmiş tereyağı ekleyip, iyice karışınca fırından çıkan yufkaların üzerine yayıp bastırın.
  • Cheesecake için; labne ve şekeri tel çırpıcıyla çırpın.
  • Süzme yoğurt ekleyin un ve vanilini eleyerek ekleyip iyice karıştırın.
  • Son olarak yumurtayı ekleyin.
  • Karışınca fıstıkların üzerine döküp, 160 derece fırında alt rafta pişirin.
  • İçinde 15 dakika dursun sonra aralayın biraz da öyle beklesin.
  • Çıkarın kenarlardan şerbeti dökün.
  • Üzeri için ben fıstık kullanabilirsiniz.
  • Çok az artan şerbeti üzerine dökün.
  • Artan yufkalardan fırına atıp, cheesecake'in üzerine serpiştirebilirsiniz veya boş bırakabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.