Gelinim Mutfakta Balkabaklı Baklava tarifi, malzemeleri ve yapılışı | Ağızda dağılan nefis tat!

Gelinim Mutfakta Balkabaklı Baklava tarifi, malzemeleri ve yapılışı | Ağızda dağılan nefis tat!
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da bir hafta daha sona eriyor. Cuma günleri haftanın kapanışının yapıldığı bölümde gelinler bugün her zamanki gibi tatlı hazırlayacak. Programda 585. bölümün tatlısı balkabaklı baklava oldu. Gelinim Mutfakta Balkabaklı Baklava tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Tadı ile damağınıza şölen yaratacak, ağzınızda dağılacak ve çıtır çıtır sesi ile de hazzınızı okşayacak bir tatlı daha Gelinim Mutfakta'nın sofralarını süslüyor. Her hafta finalinde gelinlerin hazırladığı tatlılara bugün balkabaklı baklava ekleniyor. Ev hanımları da bu lezzeti uygulamak ve yapabilmek adına araştırmalarda bulunuyor. Yarışmacıların birincilik mücadelesi için mutfağa gireceği haftanın son gününde şimdiden başlayan heyecan mutfakları da saracak gibi görünüyor. Gelinim Mutfakta Balkabaklı Baklava tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Balkabaklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 12 yaprak baklava yufkası
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı

İç harcı için

  • 1 kg soyulmuş balkabağı
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • Un

Şerbet için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu


balkabaklı baklava
 

Balkabaklı Baklava Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu tencereye alın. Su kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Balkabağını rendeleyip 2 saat süzgeçte bekletin. Elinizle tekrar sıkarak suyunu süzün. Balkabağını büyük bir kaba alın. Ceviz, tarçın, vanilya ve 1 çay bardağı şekeri ekleyip karıştırın. 6 yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek fırın tepsisine dizin. En üstteki yufkaya da tereyağı sürün. Biraz un serpip balkabaklı harcı üzerine yayın. Kalan 6 yufkayı da aralarına tereyağı sürerek harcın üzerine dizin. Son yufkanın üzerine tereyağı sürün. Keskin bir bıçakla keserek dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık şerbeti sıcak baklavanın üzerine gezdirerek dökün. Soğumaya bırakın. Servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.