Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi ve malzemeleri
Kanal D ekranlarının ilgiyle seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Birbirinden iddialı yarışmacıların hafta finali öncesinde karşı karşıya geleceği zorlu maratonun yeni lezzeti belli oldu. Buna göre gelinler çıtır tavuk ve mantar salata ile yarışacak. Gelinim Mutfakta çıtır tavuk ve mantar salatası tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve çıtır tavuk yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta çıtır tavuk kanatları tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Çıtır tavuk malzemeleri

  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik, poy (istenilen miktarda)

Tavukları bulamak için:

  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

çıtır tavuk


 

Çıtır tavuk tarifi

  1. Öncelikle tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Yazmış olduğum baharatlardan zevkinize göre tavukların üzerine ekleyip elimizle ovuşturuyoruz.
  2. Ayrı bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  3. Sonra baharatlarla harmanladığımız tavuklarımızı içerisine atıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletiyoruz. Varsa vaktiniz 1 gün önceden yapıp ertesi gün kızartabilirsiniz. Bu tavukların çıtırlığı için önemlidir.
  4. Sonra galeta unu, nişasta, un ve mısır ununu bir kapta karıştırıp dolaptan çıkardığımız tavukları bu karışıma bulayıp derin bir tencerede yağa atıp kızartıyoruz.
  5. Yağ soğuk ve ilik olmamalı. Hafif kızgın olursa daha güzel kızaracaktır. En son kızaran tavuklarımızı kağıt havlu serili bir kaba alıp hafif yağını çekmesini sağlayalım.
  6. Sonra servis için isterseniz ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Mantar salatası malzemeleri

  • 300 gram mantar
  • 3 tane kırmızı kapya biber (közlenmiş)
  • Küçük bir kase mısır
  • 10 tane biberli zeytin
  • 3-4 tane kornişon turşu
  • 1 tutam dereotu

Sosu İçin;

  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Nar ekşisi
  • Tuz


mantar salatası


Mantar salatası tarifi

  1. Mantarları doğrayıp, yarım limon sıkılmış suda haşlayın.
  2. Biberleri közleyin ve soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  3. Kornişon, turşu ve zeytinleri de doğrayın.
  4. Dereotunu ve mısırı ekleyip, sos malzemelerini ilave edip karıştırın. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.