Gelinim Mutfakta çökertme kebabı tarifi ve malzemeleri 12 Ekim

Gelinim Mutfakta çökertme kebabı tarifi ve malzemeleri 12 Ekim
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta, yeni bir bölümle daha seyircilerin karşısına çıkıyor. Bugün çökertme kebabı hazırlanacak. Gelinim Mutfakta çökertme kebabı tarifi ve malzemeleri haberimizde yer almaktadır.

Türkiye'nin en çok seyredilen programlarından biri olarak 1000'den fazla bölümdür yayınlanan Gelinim Mutfakta, yeni gününde de ekranlardaki yerini alıyor. Dört gelin ve kayınvalidenin mücadelesine tanıklık edilen zorlu mücadelede gözler hazırlanacak yemeğe çevrildi. Nursel Ergin çökertme kebabı yapılacağını açıklayacak. Ev hanımları da tarifi sofralarına taşımak adına araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta çökertme kebabı tarifi ve malzemeleri haberimizde yer almaktadır.

Çökertme kebabı malzemeleri

  • 1 kg patates
  • 600 gr biftek
  • 2 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
  • Sos için
  • 3 domates
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

Çökertme kebabı malzemeleri

  • Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
  • tavada patates kızartması
  • Patatesleri kağıt havlu üzerine alın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • tavada kavrulan soğan
  • Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin.
  • tavada sotelenen et
  • Sos için; Domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın..
  • zeytinyağında kavrulmuş domates
  • Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.