Gelinim Mutfakta Ekmek Çanağında Mahluta Çorbası tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta Ekmek Çanağında Mahluta Çorbası tarifi ve malzemeleri
Türkiye'nin en çok seyredilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Mutfakta'da hafta ortası heyecanı yaşanıyor. Dört takımın amansız mücadelesine sahne olan programda bugün hazırlanacak yemek belirlendi. Buna göre gelinler ekmek çanağında mahluta çorbası hazırlayacak, Nursel Ergin ve kayınvalideler puanlayacak. Ev hanımları da bu lezzeti evlerinde denemek adına araştırmalarda bulunuyor. Gelinim Mutfakta ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve ekmek çanağında mahluta çorbası yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfaktaekmek çanağında mahluta çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.



Ekmek çanağında mahluta çorbası malzemeleri

- 3 su bardağı kırık kırmızı mercimek.
- 1 su bardağı pirinç.
- 2 adet patates.
- 3 adet soğan.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 tatlı kaşığı tuz.

ekmek çanağında mahluta çorbası


Ekmek çanağında mahluta çorbası tarifi

Yıkanıp süzülen mercimek ve pirinç tencereye alınır. Üzerine patates rendelenir. Suyu verilir. Tuzu atılır ve pişirilmeye bırakılır.
Sıv ıyağında kavrularak karamalize edilen soğanlarların üzerine salça bırakılarak sosu hazırlanır. Pişen çorbanın üzerine konarak servis edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.