Gelinim Mutfakta enerji veren kış keki tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta enerji veren kış keki tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D ekranlarının sevilerek seyredilen yarışması Gelinim Mutfakta'da bir haftanın daha sonuna gelindi. Birbirinden iddialı yarışmacıların ter döküp puanlar verdiği programda bugün tatlı hazırlanacak ve haftaya nokta konulacak. Enerji veren kış keki ile lezzet savaşı yaşanacak. Gelinim Mutfakta enerji veren kış keki tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde.

Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Murfakta'da yeni bir gün daha başlıyor. Hamarat gelinlerin ve iddialı kayınvalidelerin mücadelesine sahne olan yarışmada yaşanacaklar şimdiden merak edildiği programda bugün de hazırlanacak yemek evlerde uygulanarak sofralara taşınmak isteniyor. Hafta finalinin gerçekleşeceği bölümde tatlı yapılacak ve o lezzet ise enerji veren kış keki oldu. Peki, enerji veren kış keki nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta enerji veren kış keki tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Enerji veren kış keki malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 kase iri dövülmüş ceviz
  • 2 tane rendelenmiş havuç
  • 1 tane rendelenmiş elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • (200 ml lik büyük su bardağı kullanıldı)


Tabanı için:
2 tane dilimlenmiş elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

enerji veren kış keki


 

Enerji veren kış keki yapılışı

  • Yumurta ve şekeri, beyazlaşana kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve ılık su ekleyelim. İri dövülmüş ceviz ve tarçını da ekleyip karıştıralım.
  • Elma ve havuç rendesini de ekleyelim.
  • Son olarak 2 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma dahil edelim. Kek harcımız hazır.
  • Alt tabanı için; 2 tane elmayı dilimleyelim. Üzerine toz şeker ve tarçın serpip karıştıralım.
  • Kek kalıbımızı tereyağı ile yağlayıp unlayalım.
  • Fazla ununu boşaltıp kalıbın tabanına hazırladığımız elma dilimlerini dizelim.
  • Üzerine kek harcını dökelim. Soğuk fırına koyup 170 derecede 40 dakika hiç açmadan pişirelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.