Gelinim Mutfakta günün tatlısı: Cevizli hurmalı sarma | Tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta günün tatlısı: Cevizli hurmalı sarma | Tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da bir hafta daha sona eriyor. Cuma demek tatlı demek. Dört gün boyunca yemek yapan gelinler bu kez tatlı için mutfağa girecek. Tercih ise cevizli hurmalı sarma oldu. Peki, Gelinim Mutfakta cevizli hurmalı sarma nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Onur Büyüktopçu'nun sunumuyla yeni sezona merhaba diyen Gelinim Mutfakta'nın ilk haftası sona eriyor. Bilindiği üzere daha önce gelinler cuma günlerinde tatlı yapıyor ve ardından final etabı başlıyordu. Bu düzen aynı şekilde devam ediyor. Bugün gelinlerden cevizli hurmalı sarma istendi. Özellikle ev hanımları da araştırmalara başladı. Peki, Gelinim Mutfakta cevizli hurmalı sarma nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

 

Gelinim Mutfakta cevizli hurmalı sarma malzemeleri

4 adet baklava yufkası
100 gr. tereyağı – erimiş
50 gr. kaymak – servis için
 
İç Harcı için Malzemeler
500 gr. medine hurması
3 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
2 su bardağı ceviz – dövülmüş
4 adet kakule
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Şerbeti için Malzemeler
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 – 2 damla limon suyu

cevizli hurmalı sarma
 

Gelinim Mutfakta cevizli hurmalı sarma yapılışı

İç harcı için hurmaların iç çekirdeklerini çıkartın, hafif parçalı kalacak şekilde bir mutfak robotundan çekin. Kakuleyi havanda döverek ezin. Ardından hurmaları bir karıştırma kabına alın. Dövülmüş ceviz, erimiş tereyağı, kakule ve tarçın ilave ederek bir blender yardımıyla çekin ve uzun silindirler oluşturun.

Baklava yufkasını yağlayın ve silindir şeklindeki iç harcı yerleştirip rulolar yapın. 4 parmak uzunluğunda dilimler keserek tepsinize yerleştirin ve üzerlerini de tereyağı ile yağlayın. 180derece fırında 25-30 dakika baklava hamuru kızarıncaya kadar pişirin.

Bu arada bir sos tenceresinde şeker ve suyu kaynatarak bir şerbet oluşturun. Kaynayan şerbeti ocaktan aldıktan sonra bir iki damla limon sıkıp soğumaya bırakın.

Pişen hurmalı sarmaları fırından alın. Sıcak olan tatlıya soğuk şerbet dökerek tamamlayın ve soğumaya bırakın, tatlınızı kaymak ile servis edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.