Gelinim Mutfakta hangel tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta hangel tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'nın 557. bölümünde gelinlerin hazırlayacağı yemek belli oldu. Kars lezzeti olan hangel ile puan savaşına girecek yarışmacıların tek hedefi çeyrek altın. Gelinim Mutfakta hangel tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Dün başlayan 112. haftasında kıyasıya bir mücadeleye sahne olan Gelinim Mutfakta'da sıra ikinci güne geldi. Gelin ve kayınvalidelerin rekabetinde bugün alınacak puanlar sonrasında da çeyrek altının sahibi belli olacak. Günün yemeği ise hangel oldu. Kars yöresine ait olan yemeği en iyi yapan ve hem kayınvalidelerden hem de Onur Büyüktopçu'dan tam not almak isteyen yarışmacıların yanısıra ev hanımları da araştırmalara başladı. Gelinim Mutfakta hangel tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Gelinim Mutfakta hangel malzemeleri

  • 2 kase un
  • 1 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • 1 yumurta


Üzeri için

  • 1 bardak sıvı yağ
  • Yarım margarin yada 125 gram tereyağı
  • Bolbol sarımsaklı yoğurt




 

Gelinim Mutfakta hangel yapılışı

Unumuzu kaseye alıp bir yumurtasını kırıp tuzunu ekleyip  yavaş yavaş su ekleyerek yoğuruyoruz ele yapışmayan sert bir hamur elde edeceğiz.
Hamurumuzu  un serptiğimiz tezgahta oklava ile mantı hamuru inceliğinde açıp  kare kare kesiyoruz.
Diğer taraftan soğanı küp doğrayıp yağımızla ocakta pembeleşene kadar kavuruyoruz.
En son sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp hamurları boooll kaynar suda haşlıyoruz.
Haşlanan hangellerimizi tepsiye alıp önce yoğurdunu sonra soğanını üzerine yayıp servis ediyoruz afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.