Gelinim Mutfakta helva-i hakani tarifi, yapılışı ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta helva-i hakani tarifi, yapılışı ve malzemeleri
Kanal D'nin sevilerek izlenen yarışması Gelinim Mutfakta'da 121. hafta da sona eriyor. Pazartesi başlayan maratonda bugün son kez puanlar verilecek. Haftanın tatlısı da belli oldu. Birbirinden güzel dört gelin helva-i hakani hazırlayarak haftaya nokta koyacak. Gelinim Mutfakta helva-i hakani tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun.

Onur Büyüktopçu'nun sunumuyla ekranlardaki yerini haftanın son gününde de alacak Gelinim Mutfakta'da heyecan tatlı ile devam ediyor. Bugün hafta finali ile yayınlanacak olan programda gelinler girecekleri mutfakta bu kez yemek değil tatlı hazırlayarak birincilik mücadelesi verecek ve puanlarını alacak. Yapılacak tatlı da belli oldu. Haftanın şampiyonluğunu belirleyecek lezzet hellva-i hakani olarak açıklandı. Gelinim Mutfakta helva-i hakani tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Helva-i hakani malzemeleri

1 kilo süzme bal
1 litre su
1 kilo nişasta
150 gram badem içi
1/2 kilo tuzsuz tereyağı
200 gram pudra şekeri
1 litre su



Helva-i hakani yapılışı

150 gram iç bademi bir süre ılık suda bıraktıktan sonra kabuklarını soymalı ve uzunlamasına ikiye ayırmalı. Nişastayı 400 santilitre suyla iyice karıştırarak koyu bir ayran kıvamına getirmeli. Süzme balı 600 santilitre suyla sulandırdıktan sonra orta ısılı ateşe koymalı (Tencerenin her tarafına aynı ölçüde ısının yayılabilmesi için tencereyle ocak arasına bir saç levha konulması yerinde olur. Ayrıca, helva pişirilmesinde daha iyi sonuç alınabilmesi için 'helvahane' denilen geniş, yuvarlak ve yayvan bir tencerenin kullanılması daha doğru olur). Uzunlamasına ikiye bölünmüş bademleri bu bala katmalı ve bir tahta kaşıkla karıştırırken sulandırılmış nişastayı döküp bala yedirmeli. Karışımı tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye devam etmeli. Nişasta, sulandırılmış balla bademler birbiriyle iyice karışıp kaynaşarak koyu bir hamur kıvamını alınca ve bu hamur tencereye yapışmaya başlayınca üzerine 1/4 kilo tuzsuz tereyağını parçalara bölüp bu karışıma katmalı ve helvayı pişirmeye devam etmeli. Hamur, tereyağını tamamen içip tekrar tencereye yapışmaya başlayınca, kalan 250 gram tereyağını da koyup pişirmeye devam etmeli. Hamur, ilâve edilen bütün tereyağını iyice içmiş ve artık tahta kaşığa yapışmaz hale gelmişse, helva pişmiş demektir. Tencereyi ateşten indirmeli ve helvayı, her kaşığa bir badem rastlamak üzere kaşık kaşık kalıplayıp düz bir kayık tabağa dizmeli, soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini serperek servis yapmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.