Gelinim Mutfakta ıslak hamburger tarifi ve malzemeleri

Gelinim Mutfakta ıslak hamburger tarifi ve malzemeleri
Süper final heyecanıyla sezonun sonuna gelen Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci günü başlıyor. Birbirinden iddialı dört takımın amansız rekabetine sahne olan zorlu maratonda bugün hazırlanacak yemek de belirlendi. Buna göre gelinler ıslak hamburger yapacak, kayınvalideler ve Nursel Ergin puanlayacak. Gelinim Mutfakta ıslak hamburger tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve ıslak hamburger yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta ıslak hamburger tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Islak hamburger malzemeleri

Hamburger İçin:

  • 400 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan (robotta çekilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 6 adet hamburger ekmeği


Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı domates püresi
  • 3 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber (silme)
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (arzuya göre)


ıslak hamburger


 

Islak hamburger tarifi

Hamburger köftesi için karıştırma kabında 400 gr orta yağlı dana kıyma, 1 adet robottan geçirilmiş soğan, 1 adet yumurta ,2  yemek kaşığı galeta unu, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberle birlikte iyice yoğurun. Üzerini kapatıp köfte harcını yarım saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen köfte harcından eşit parçalar alıp hamburger ekmeğinizin büyüküğünde köfteler hazırlayın.

3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte 3 diş sarımsağı 2 dakika kadar kavurun.

1,5 su bardağı domates püresi, 3 yemek kaşığı ketçap, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve 1 su bardağı suyu da tencereye ilave edip sosu güzelce kaynatın. Sosunuz yeterince şekerli değilse 1 tatlı kaşığı kadar şeker de ilave edebilirsiniz.

Sos pişerken köfteleri de ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirin.

Sos piştikten sonra ekmeklerin iç kısımlarını sosa batırın ve buhar aparatı koyduğunuz tencereye yerleştirip köfteyle birleştirin.

Kalan sosu fırça yardımıyla hamburger ekmeğine yedirin. Üzerlerini fırın kağıdıyla kapatıp yumuşayana kadar; yaklaşık 6 dakika pişirin.

Pişirdikten sonra sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.