Gelinim Mutfakta ıspanak beğendi tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta ıspanak beğendi tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Haftanın beş günü boyunca ekranlarda yer alan ve izleyicileri televizyon başına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir hafta başlıyor. 800 bölümü geride bırakan yapımda bugün ilk bölüm heyecanı yaşanacak. Gelinlerin hazırlayacağı ve sunucu Yılmaz Morgül ile kayınvalidelerin puanlayacağı lezzet belli oldu. Buna göre programda bugün ıspanak beğendi yapılacak. Gelinim Mutfakta ıspanak beğendi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Türkiye'nin en çok sevilen yarışmalarından biri olmayı sürdüren Gelinim Murfakta'da yeni hafta başlıyor. Hamarat gelinlerin ve iddialı kayınvalidelerin mücadelesine sahne olan yarışmada yaşanacaklar şimdiden merak edildiği programda bugün de hazırlanacak yemek evlerde uygulanarak sofralara taşınmak isteniyor. Bugünün yemeği ise ıspanak beğendi oldu. Peki, ıspanak beğendi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanak beğendi tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Ispanak beğendi malzemeleri

  • 1 bağ ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 kaşık tereyağ ve yanmasın diye biraz da zeytinyağı
  • 2 kaşık un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Muskat rendesi
  • (Arzuya göre kaşar peynir rendesi)

ıspanak beğendi
 


Ispanak beğendi yapılışı

Ispanakları yıkayıp ince doğruyoruz. Tavaya yağları ve soğan sarımsak ekleyip kavuruyoruz. Ardından ıspanakları ekliyoruz. Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve muskat rendesi ekleyip altını kapatıyoruz.

Diğer tarafta unu kayda kavurup süt ekleyerek klasik beşamel sos hazırlıyoruz. İçine ıspanaklı harcı ve rende kaşar peyniri ekleyip harmanlıyoruz.

Et-tavuk-köfte yemeklerinin yanına kullanılabilecek bir garnitür. Deneyeceklere afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.