Gelinim Mutfakta Ispanak Nazik nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Ispanak Nazik nasıl yapılır? Tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Türkiye'nin en çok seyredilen programlarından biri olmayı sürdüren Gelinim Mutfakta'da yeni bölüm heyecanı yaşanıyor. Birbirinden iddialı gelin ve kayınvalidelerin amansız rekabetinde bugün hazırlanacak yemek belirlendi. Buna göre yarışmacılar ıspanak nazik ile mücadele verecek. Peki, Gelinim Mutfakta ıspanak nazik nasıl yapılır? Yapılışı, tarifi ve malzemeleri haberimizde.

Gelinlerin ve katyınvalidelerin amansız mücadelesine sahne olan Gelinim Mutfakta'da yepyeni bir bölüm daha izleyicilerin karşısına çıkıyor. Türk ve dünya mutfağından birçok lezzeti ekranlara getiren programın bugünkü tercihi de belli oldu. Altın rekabeti içerisine girecek gelinlerin hazırlayacağı tat Nursel Ergin tarafından açıklandı ve krema mantarlı tavuk güveç yapılacak. Ev hanımları da araştırmalarda bulunarak sofralarına taşımak ve öğrenmek istiyor. Gelinim Mutfakta ıspanak nazik tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Ispanak Nazik malzemeleri

  • 1 kilogram ıspanak
  • 3 adet patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 büyük boy domates
  • 6 diş sarmısak
  • 3 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı eski kaşar rendesi
  • 4 çorba kaşığı süzme yoğurt

Ispanak nazik nasıl yapılır?

Soğanı piyaz şeklinde doğrayın. Ispanakları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra küçük küçük kesin.

Zeytinyağını tavada kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin.

Tuzu ve baharatları ekledikten sonra ıspanakları da ilave edin ve piştikten sonra borcama alın.

Diğer yandan patlıcanları fırında közleyin ve ince ince kıyın.

Zeytinyağını tavaya alıp patlıcanları bir iki tur evirdikten sonra yavaş yavaş sütü ve tereyağını ekleyin.

Bir yandan karıştırmaya devam ederken, kıvam aldıktan sonra kaşar peynirleri ekleyin.

Patlıcanlı karışımı ocaktan alıp ıspanaklara ilave edip karıştırın.

Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırdıktan sonra üzerine dökün.

Son aşamada, domatesi kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.

Soğanı tavada kızdırıan yağ ile yeniden pembeleşinceye kadar kavurun.

Biberleri halka şeklinde dilimleyip tavaya ekleyin.

Son olarak sarımsakları ve kıymayı da tavaya aldıktan sonra kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.

Domatesleri ekleyin, rengi değişince altını kapatın ve yoğurtlu karışımın üzerine döküp servis edin.

Afiyet olsun...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.