Gelinim Mutfakta ıspanaklı krep pastası tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 25 Şubat Perşembe

Gelinim Mutfakta ıspanaklı krep pastası tarifi, malzemeleri ve yapılışı - 25 Şubat Perşembe
Televizyon ekranlarının sevilerek izlenen ve her bölümü lezzet şölenine sahne olan yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın dördüncü günü başlıyor. Birbirinden iddialı beş gelin ve kayınvalidenin mücadelesinde adım adım finale doğru gidilirken günün yemeği de belli oldu. Gelinler bugün ıspanaklı krep pastası hazırlayacak. Ev hanımları da araştırmalarını sıklaştırdı. Gelinim Mutfakta ıspanaklı krep pastası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor. Afiyet olsun.

Seda Sayan'ın sunumuyla ekranlardaki yerini almaya devam eden Gelinim Mutfakta'da 649. bölüm heyecanı yaşanıyor. Yarın 130. haftasına nokta konulacak olan yarışmada gelinlerin dördüncü günün yemeği de belirlendi. Yayınlanan fragmanda ıspanaklı krep pastası hazırlandığı görüldü. Eğlenceli ve bir o kadar da lezzet dolu bir gün daha izleyicilerin karşısına çıkacak. Ev hanımları da araştırmalarını sıklaştırdı. Gelinim Mutfakta ıspanaklı krep pastası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


 

Ispanaklı krep pastası malzemeleri

  • 10 yaprak ıspanak
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çay bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı un tepeleme
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 fiske tuz

Kreması için

  • 1 paket 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 paket kremşanti…

Tüm bunlar geniş bir kapta kıvamı yoğunlaşana kadar çırpılır…

ıspanaklı krep pastası


 

Ispanaklı krep pastası tarifi ve yapılışı

  • Yumurta, süt, sıvıyağ ıspanak iyice parçalanana kadar blendırdan geçirilir.
  • Daha sonra toz malzeme eklenip çırpılır.
  • Isıtılmış ve hafif yağlanmış krep tavasına yeteri kadar harçtan döküp, kısık ateşte alt üst pişirilir…
  • Soğuduktan sonra içersine hazırlanan kremadan sürülür ve rulo şeklinde sarılır…
  • Üzeri streçle kapatılır.
  • Dolapta 30 dakika kadar dinlendikten sonra isteğe göre dilimlenir.
  • Ardından servis edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.