Gelinim Mutfakta karışık meyveli milföy pasta tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta karışık meyveli milföy pasta tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'nın 110. haftası bugün sona eriyor. Birbirinden iddialı dört gelinin mücadelesinde bugün bir elenen bir de beş altın sahibi belirlenecek. Ancak öncesinde tatlı yapımı var. Onur Büyüktopçu yarışmacılardan bugün karışık meyveli milföy pasta isteyecek. Peki, Gelinim Mutfakta karışık meyveli milföy pasta nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Yayın hayatındaki 3. sezonunda da ekranlara lezzet aşılayan Gelinim Mutfakta'da bir haftaya daha nokta konuluyor. Dört gün boyunca kendilerine verilen yemeklerle kayınvalidelerin karşısına çıkan gelinler bu kez tatlı yapacak. Ardından da final bölümü için herkes ekran başına kilitlenecek. Elde edilen sounçlarla birlikte bir gelin ve kayınvalide  beş altın bilezik kazanırken diğeri ise elenerek veda edecek. Haftanın tatlısı ise karışık meyveli milföy pasta oldu. Peki, Gelinim Mutfakta karışık meyveli milföy pasta nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri haberimizde yer alıyor.


 

Gelinim Mutfakta karışık meyveli milföy pasta malzemeleri

  • 5 adet kare milföy
  • Pudra şekeri

İç kreması için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Çeşitli meyveler ( frambuaz, çilek, kivi, muz )





gelinim mutfakta ilayda

Gelinim Mutfakta karışık meyveli milföy pasta yapılışı

Milföyler oda sıcağına geldiğinde dörde bölünür. Yağlı kağıt serilen tepsiye küçük kareler halinde kesilen milföyler dizilerek 175 derecede 20-25 dakika pişirilir.
Bir kaba süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarısı, margarin konulur ve karıştırılarak pişirilir. Karışım muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır ve vanilya eklenerek son kez karıştırılır.
Fırından çıkarılan milföyler soğuyana kadar beklenir. Ilıyan milföyler ortadan ikiye bıçak ile ayrılarak arasına hazırladığımız krema ve dilimlenmiş meyve konulur ve kapatılır. Tüm milföylere aynı işlem uygulandıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip tekrar meyve dilimleri ile süslenir. Servise hazır hale getirilir. Afiyet olsun.

gelinim mutfakta karışık meyveli milföy pasta

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.