Gelinim Mutfakta Kayseri yağlama (şebit) malzemeleri, tarifi ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Kayseri yağlama (şebit) malzemeleri, tarifi ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da haftanın ikinci günü başlıyor. Dün Diyarbakır mutfağından belibağlı hazırlayan gelinlerin bugünkü mücadele lezzeti Kayseri yağlama oldu. Gelinim Mutfakta Kayseri yağlama malzemeleri, tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Birbirinden iddialı yarışmacıların yer aldığı Gelinim Mutfakta'da yeni hafta dün başladı. Gelinler ilk puanlarını aldılar ve gün tamamlandı. Bugünün yemeği de yine Anadolu'dan ve çok da sevilerek yenilen bir lezzet. Kayseri mutfağının demirbaşlarından biri olan yağlama. Bugün hünerlerini sergileyecek yarışmacılar en iyi şekilde günü tamamlayarak birinci olmaya çalışacak. Gelinim Mutfakta'nın bugün yayınlanacak bölümünde hazırlanacak Kayseri yağlama malzemeleri, tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.


Kayseri yağlama malzemeleri

3 su bardağı ılık su
1 küp yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un


İç malzemesi;
400 gr dana kıyma
Sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
5-6 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber


En Üste;
Yoğurt sarımsak sos


kayseri yağlama



Kayseri yağlama yapılışı

Öncelikle hamuru mayalayalım.

Bunun için ılık su, maya, tuz, sıvıyağ ve şekeri alıp, maya çözünene kadar karıştırın.

Ardından unu kontrollü olarak ekleyin.

Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.

Üzerinin kapatarak mayalanmaya bırakın.

İç malzemesini hazırlayın.

Kıymayı sıvıyağ ile kavurun.

Tuz ve karabiberinin katın.

İnce ince doğradığınız soğanları ekleyip kavurun.

Ardından sivri biberleri katarak kısık ateşte kavurma işlemine devam edin.

Salçaları ekleyin.

En son da minik mink doğradığınız domatesleri ekleyin.

10 dakika daha kavurun.

Tencerenin kapağını kapatın.

Bir kenara alın.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.

En son üzerinin bir bezle örtün.

Teker teker bezeleri açın.

Açtığınız bezeleri yanmaz tavada önlü arkalı pişirin.

Lavaşların pişmesi bittikten sonra her araya kıymalı sostan sürerek, üst üste dizin.

Kıymalı harç bittiğinde işlem tamam demektir.

Servis ederken üzerine yoğurtlu sarımsak sostan gezdirin.

İnce kıyılmış maydanozla da süsleyin.

Afiyet olsun…

Püf Noktası
Kayseri yağlaması sıcakken anında tüketilmesi önemli. Servisten önce kıymayla birleşen ekmekler yumuşar. Siz bu durumu yaşamamak için ekmekleri ve içi önceden hazırlayıp, servis öncesi sadece kıymalı harcı ısıtıp ekmeklerle buluşturabilirsiniz. Hamurun mayalanması için 20 dakika yeterli olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.